Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy CEO’su: Çin, Bitcoin Konusunda Trilyon Dolarlık Hata Yaptı

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Çin’in Bitcoin madencilerine uyguladığı kısıtlamanın “trilyon dolarlık” bir hata olduğunu düşünüyor. Saylor, ayrıca bu kısıtlama olmasa “iki, üç kat daha pahalı fiyattan” Bitcoin almak durumunda kalacaklarını söyledi.

Rezervinde 105.085 tane Bitcoin bulunduran MicroStrategy’nin CEO’su Saylor, katıldığı Bloomberg yayınında Bitcoin fiyatında görülen düşüşün büyük ölçüde Çin’deki kısıtlamalardan kaynaklandığını söyledi. Saylor, fiyatta kısa vadede görülen hareketliliklerin kendisini “endişelendirmediğini” ekledi.

Çin’in “trilyon dolarlık” Bitcoin hatası

MicroStrategy CEO’suna göre Çin, Bitcoin pazarında tek başına %50’lik paya sahipti ve madencilik sektörü üstünden yılda 10 milyar dolar civarında gelir elde ediyordu. Saylor, Çin’in aldığı kısıtlama kararı hakkında, “Bu, Bitcoin’in büyüme oranı da düşünüldüğünde trilyon dolarlık bir hata olacak.”  açıklamasında bulundu.

Çin hükümeti, mayısın ikinci yarısında kripto para madenciliğine karşı daha sıkı önlemler alınacağını duyurdu. Xinjiang, Sichuan gibi madencilik sektörü için önemli sayılan bölgelerde madencilik yapan kuruluşlara o tarihten beri değişken kapsamlarda kısıtlamalar getirildi.

Bazı madencilerin bu kısıtlamalar yüzünden ellerindeki Bitcoinleri satmak zorunda kaldığını söyleyen Saylor, fiyattaki düşüşü de buna bağladı ve şöyle ekledi:

“Bu, Batılı yatırımcılar için fırsat oldu. Bizim gibi şirketler, 30.000 küsür dolar seviyelerinden Bitcoin alabildi. Eğer Çin’deki göç başlamasa, bunun iki, üç katını ödeyecektik.”

MicroStrategy, 21 Haziran’da yaptığı duyuruda tanesi ortalama 37.617 dolardan olmak üzere 13.005 Bitcoin satın aldığını açıkladı.

Milyarlarca insanın Bitcoin kullanacağını düşünüyor

Bitcoin fiyatındaki kısa vadeli değişimlerden ziyade uzun vadeye odaklandığını söyleyen Saylor, kendisini “teknolojiye inanan biri”; Bitcoin’i ise “mülkün kaydileştirilmesi” olarak tanımladı.

Onun “altının, gayrimenkulün değerini emdiğini” belirten Saylor, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde, 5 milyar insanın akıllı telefonları üstünden bir mülk sahibi olacağına ve bunun için büyük ölçüde Bitcoin blockchaininin kullanılacağına inanıyoruz.” dedi.

Bitcoin’in birkaç yıl sonraki fiyatının, şimdiki fiyatından daha yüksek olmasını bekleyen isim, “3.5 milyar dolarlık Bitcoin’imiz var. Fiyat yıllık olarak %20 yükselse, (yazılım) işinden 10 yılda kazanacağımız parayı Bitcoin’den kazanırız.” diyerek, MicroStrategy hissedarlarının ve müşterilerinin de durumdan memnun olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!