Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor’a Göre Bitcoin’de Yükseliş Sürebilir: Satışın 10 Katı Talep Var!

MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, Bitcoin’de arzın 10 katı talep oluştuğunu söyledi.

Michael Saylor kısa süre önce CNBC’ye verdiği bir röportajda, Bitcoin’e olan güvenini yinelerken artan talebe işaret etti. Özellikle ABD’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylamasıyla on yıllık bastırılmış bir talebin açığa çıktığını işaret eden Saylor, nihayet Bitcoin’e yönelik gerçek para akışının başladığını ima etti.

Öte yandan 21 milyon ile sınırlı Bitcoin arzına karşılık talebin çığ gibi büyüyerek arttığını ve güncel durumda arzın 10 katı talep oluştuğunu vurguladı.

Benzer bir yorum kısa süre önce Pixelmatic’in CEO’su Samson Mow tarafından da gelmişti. Samson Mow bir gün içerisinde ortalama 900 BTC üretildiğini fakat i spot Bitcoin ETF’inin günde 9 binden fazla Bitcoin aldığını işaret ederek 10 katlık talebi gözler önüne sermişti.

Saylor bu talebin ana akımla birleşmesi sayesinde öngörülemez şekilde artacağını düşündüğünü belirtirken fiyat üzerinde ciddi bir alım baskısına işaret etti:

Bitcoin üzerinde 10 yıllık bastırılmış bir talep var bu spot Bitcoin ETF onaylarıyla açığa çıktı. Nihayet ana akım yatırımcılar Bitcoin’e erişebiliyor ve bence varlık sınıfındaki sermaye artışını yönlendiren şey bu.

Bitcoin’in yenilikçi yapısına övgüde bulunarak onu finansal bir devrim olarak nitelendiren Saylor, MicroStrategy’nin daha fazla Bitcoin biriktirme ve Bitcoin ağının büyümesini teşvik etme stratejisini yansıtan bir şirket olarak yeniden markalaşacağını söyledi:

Bitcoin stratejimizin başarısı ve dünyanın en büyük Bitcoin sahibi kamu şirketi olarak benzersiz statümüz göz önüne alındığında bu bizim için doğal bir karar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!