Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Müşteri Hizmetleri, Artık Bitcoin’in Ödeme Olarak Kabul Edilmeyeceğini Açıkladı

Reddit’deki bitcoin alt forumunda şu an Bitcoin ve Microsoft temelli başlıklardan adeta geçilmiyor. Web sitesindeki çeşitli başlıklara göre, Microsoft; Steam’in yolundan yürüyerek Bitcoin’i artık kabul etmeyecek. Dedikodu ise, bleepingcomputer.com’un yayınladığı makaleden yayılmış durumda.

Reddit’te başlığın en üst kısmında ise subreddit admini, kullancıların Microsoft’ta alışveriş yaparken Bitcoin ile ödeme metodunu bulmaya çalışmalarını istedi ancak kullanıcılar bu ödeme metodunu bulamadı. Admin, yaptığı yorumda ise küçük perakende satışların Bitcoin için şu an bir anlam ifade etmediğini belirtti ve bu yorum; yayılan dedikodunun bir anlamda doğru olduğu düşüncesini beraberinde getirdi. Ancak, konuyla ilgili Microsoft cephesinden henüz bir açıklama gelmemişti.

Daha sonra ise Reddit’teki bir başka başlıkta ise Microsoft’un halen Bitcoin’i ödeme olarak kabul ettiği; ve sitede ”Shill” diye tabir edilen reklam yapan ve dedikodu üreten kullanıcıların spekülasyon yaptığı belirtildi. Başlıkta ayrıca, Microsoft’un; kullanıcılarına istedikleri miktarda Bitcoin’i dolar’a çevirerek ödeme yapma imkanı sunmaya devam ettiği belirtildi.

Peki, bu iddiaların hangisi gerçekti? CCN.com editörleri, Bitcoin kullanarak Microsoft’tan satın alma işlemi gerçekleştirmeye çalıştı ancak bu metodun kullanılmadığını gördü. Resmi paraları ile ödemeyi de kabul etmeyen editörler, müşteri hizmetleri ile iletişime geçti.

Microsoft halen Bitcoin’i Kabul Ediyor mu?

Microsoft müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmede, şirketin Bitcoin’i bir ödeme metodu olarak kabul etmediği bilgisine erişilirken, Microsoft’un sessiz sedasız, kriptopara kullanımını 2017 Temmuz’undan olarak durdurduğu ifade edildi.

 

Alınan bu cevaptan sonra CCN.com editörleri bu kez de Microsoft’taki hesap ve ödeme işleri ile ilgilenen, daha üst seviyeli bir yetkili ile görüştü. Bu yetkili ise, Microsoft’un Bitcoin ile ödeme almayı ”konuyla alakalı karşılaşılan çeşitli sorunlar sebebiyle” durdurduğu bilgisine ulaşıldı. Daha sonra yapılan ısrarlar üzerine ise, Microsoft yetkilisi: ”Bizim tarafımıza Microsoft’un neden Bitcoin’i ödeme olarak almadığı konusunda; ödemelerin ulaştırılmasında yaşanan aksaklıklar dışında herhangi bir bilgi gelmedi.” yanıtını verdi.

Microsoft’un web sitesinde halen ‘‘Bitcoin ile Nasıl Ödeme Yapılır”  başlığının bulunduğu hatırlatıldığında ise, bu işlemin artık yapılmadığı ve Bitcoin ile ödemenin kabul edilmediği bilgisi bir kez daha paylaşıldı.

Microsoft’un 2017 Temmuz ayında, yani henüz Bitcoin 2.500 dolar iken bu ödeme tipini kullanımdan kaldırmasının altında yatan sebebin ‘‘Bunu kullanan müşteri sayısının azlığı mı” olduğu sorusuna ise Microsoft yetkilisi, fazla detay vermeyerek her 5 kullanıcıdan üçünün Bitcoin ile ödeme yaparken sorun yaşadığını belirterek cevap verdi. Ayrıca yetkili, Microsoft kullanıcılarından üçünün geçmişte yapılan Bitcoin ödemelerinden sonra kalan paranın kullanıcıların hesabında görülmediği bilgisini de paylaştı.

Kriptopara piyasasındaki insanların, Bitcoin veya benzeri paralarla çeşitli platformlarda ödeme yapmak istedikleri çok açık. CCN.com editörleri yapacakları ödemede resmi paralar ile ödemeyi reddederken, Microsoft’un bu kararının Bitcoin’in şu günlerde yaşadığı problemlerle alakalı olup olmadığını sordu ve şirketin ilerde Bitcoin ile ödeme konusunu tekrar kullanıma açıp açmayacağının yanıtını da istedi.

Buna karşın cevap veren Microsoft yetkilileri: ”Burada esas sorun Bitcoin ve Microsoft arasında yaşanan ödeme krizleri. İnsanlar ödemelerini yapmakta veya bu ödemelerin sisteme geçişini görmekte sıkıntılar yaşıyor. Diğer sorunuzla ilgili olarak da şunu söyleyebilirim ki müşterilerimizden birinin kripto para ile ödeme talep ettiği bilgisini geçeceğim ve bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı ona bakacağım.”

Bu İlk Değil

Microsoft, daha önce de, 2016 yılında Bitcoin ile ödemeyi durdurmuştu. Daha sonra bu olayın sitelerde yer bulmasının ardından Microsoft bir açıklama yaparak olayın yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu ve Bitcoin ile ödemelerin devam edeceğini belirtmişti.

O zaman da kullanıcıların Bitcoin hesaplarındaki miktarı dolar’a çevirerek ödeme yapması işlemi, şimdi olduğu gibi açıktı. Şu ana kadar herhangi resmi bir açıklamanın gelmediğini de göz önüne alırsak, bu da başka bir spekülasyon olarak kalabilir.

Microsoft, Bitcoin ödemelerini kabul etmeye 2014 yılında BitPay aracılığı ile başlamıştı. O zamanlarda bu hamlenin; Dell, Newegg ve TigerDirect firmaların Bitcoin’i kabul etmeye başlamasının ardından şirketin yaptığı bir reklam çalışması olduğu yorumları yapılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment