Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İkinci El Kripto Para Cüzdanındaki Birikimler Çalındı

Moodyrocket adlı bir Reddit kullanıcısı eBay üzerinden ikinci el bir Ledger Nano donanım cüzdanı aldıktan sonra sahip olduğu tüm birikimleri kaybetti. Yaşanan kaybın değeri 126 bin ₺‘den daha fazla.

Reddit üzerindeki gönderilere göre cüzdanın satıcısı “ortadaki adam” saldırısını kullandı. Yani cüzdan içerisine ürünün üreticisi tarafından verilen rastgele tohumu değil, kendine ait olan kurtarma tohumunu yerleştirdi. Gönderi şu şekilde:

“Ledger’ımı bir haftadır kullanmamıştım. Bugün sahip olduğum XRP’nin, Litecoin’in ve Dash’in değerine bakmaya karar verdim ancak hepsinin sıfır olarak gözüktüğünü ve dün saat 19:30 civarlarında aynı anda başka bir yere aktarıldığını gördüm. Ledger’ıma bir haftadır giriş yapmadığım için bunun nasıl mümkün olduğunu anlayamıyorum. Toplam değer 25000£’dan fazla ve ne yapacağımı bilmiyorum. Paralar çalındı mı yoksa başka bir şey mi oldu? Şuanda zarardayım ve fiziksel rahatsızlık hissediyorum. Lütfen biri yardım etsin.”

Kripto para sektöründeki hırsızların birilerinin cüzdanlarına ulaşabilmek için yaptıkları şeyler gerçekten şaşkınlık veriyor. Ledger CEO’su yasal yollar aracılığıyla ‘satıcıyı adaletle yüzleştirmek’ adına yardım teklifinde bulundu.

Güvenlik Lazım

Kripto paraların değeri artmaya devam ettikçe yatırımcıların güvenlik gereksinimleri de artıyor. Hırsızlık ve hacklenmeler ile ilgili olayların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bireysel kullanıcılar için fazladan güvenlik önemi gerekebilir. Blockchain tabanlı bir fotoğraf güvenlik sistemi olan Selfllery’nin CEO’su Vadim Onishchenko şu yorumda bulundu:

“Eskiden kendimize şunu sorardık: Paramızı evdeki bir kasada mı yoksa bankada mı tutmalıyız? Bu seçeneklerin hiçbiri tam anlamıyla güvenli değil. Kripto paraların da farkı yok. Güvenlik sorunu oldukça karmaşık çünkü hesaplara sızmanın ya da insanların varlıklarını zorla almanın epey fazla yolu var. Tam anlamıyla güvenlik sağlayan bir mekanizma olmalı çünkü şuanki seçeneklerin hepsi yetersiz kalıyor. Kripto paraları korumak için yeni bir teknolojiye ihtiyaç var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment