Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Tayvan’da Kurumsal Blockchain Ortaklığı Başlattı

Microsoft Taiwan, Digital China ve Hot Cool firmaları, üç şirketin blockchain kullanarak e-ticaret, eğlence ve diğer endüstrilerdeki finansal gelişmeyi arttırma amacıyla ortaklık imzaladı.

Üç firmanın kurduğu bu blockchain birliği, ortaklığa dair ilk duyuruyu 28 Haziran tarihinde Taipei şehrindeki Meridien Hotel’de düzenlenen bir konferansta yapmıştı. Microsoft Taiwan’ın genel müdürü olan Sun Jikang, Microsoft Azure platformunun Digital China’nın dijital blockchain hizmetlerinin güvenliğini ve işlem yapma hızını arttırabileceğini ifade etti. Bilmeyenler için Azure, Microsoft tarafından sunulan bir bulut hizmeti olup, firmanın küresel veri merkezleri ağını kullanarak uygulamaların ve hizmetlerin kurulmasını, test edilmesini, kullanılmasını ve yönetilmesini sağlıyor.

Jikang konu hakkında şunları ifade etti (Tayvanca’dan ana hatları ile tercüme edilmiştir):

”Tayvan birinci sınıf mühendisliğe ve teknik yeteneklere sahip olup, bu yeteneklerin girişimci düşünce yapısı göz ardı edilemez. Bunun yanı sıra ülke, sağlam bir üretime ve araştırma geliştirme yapısına ek olarak, mükemmel bir coğrafi konuma ve blockchain uygulamalarının gelişimi için üst düzey çevreye de sahip. İnanıyorum ki Microsoft’un bu stratejik blockchain ortaklığındaki yeri ve küresel ortak kaynakların da katkısı, blockchain’in endüstriyel kullanımının vizyonunu belirleyecektir.”

Digital China Dolaylı Yoldan da Olsa, Lenovo’dan Doğdu

Digital China‘nın kurucusu Sun Yutao’nun garip bir takma adı var; ”Blockchain alanındaki Goldman Sachs‘ın kurucusu.”

Buna rağmen şirket aslında 2001 yılında Lenovo adını alan Legend Group’tan doğdu. Yutao 2014 yılından beri aktif olarak blockchain konusunu araştırmakta idi. Kendisi blockchain’in büyüme gösterebilmesi için, Nesnelerin İnterneti, biyometrik alanı ve yapay zeka ile birleştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Yutao bu ortaklığı blockchain iş fırsatlarının Tayvan piyasasında artış göstermesi için bir şans olarak niteliyor.

Hot Cool’un Genel Müdürü Wu Jiefu da konferansa katıldı ve bu ortaklığın blockchain teknoloji çözümleri için en iyi model olduğunu ifade etti. Kendisinin şirketi, kurumsal ve halka açık bulut sağlayıcıları arasında teknik bir aracı görevi gören bulut yönetim hizmeti sağlayıcısı olarak tanımlanabilir. Hot Cool kullanıcılarına, bulut ve programlama hizmetlerine, aynı su ve elektriğe olan erişim kadar kolay bir şekilde ulaşmaları konusunda çalışmalar yapmakta. Jiefu, Digital China’nın blockchain teknolojisi, Microsoft Azure’nin bulut hizmetleri ve Hot Cool’un bulut yönetim hizmeti sağlayıcısı ile yeni bir tasarımın ortaya çıktığına inanıyor.

Ortaklık Digital China’nın Dijital DADA platformunu, bir blockchain bulut teknoloji platformu olan Microsoft Azure Blockchain Workbench hizmetini ve Hot Cool’un bulut yönetim hizmeti sağlayıcısını birleştirecek. Azure Blockchain Workbench blockchain geliştiricilerine önceden kurulmuş ağ ve alt yapı sağlayacak ki bu Azure’nin blockchain ağını Azure Active Directory, Key Vault ve SQL veri tabanı ile desteklemekte. Yutao, Workbench platformunun Çin içerisindeki blockchain alt yapı geliştirme sürecini minimize edebileceğini düşünüyor.

Tayvanlı Risk Sermayedarı ”Yeni İnternet” Hakkında Konuşmakta

Tayvan’da yer alan Kyber Capital isimli blockchain risk sermaye firmasının yöneticisi Hu Day, blockchain devriminin ilk olarak mali hizmetler ile işe başlaması gerektiğini düşünüyor. Day, sürdürülebilir bir iş değeri oluşturup, elde edilen getiriyi yatırımcılara verip, yeni bir internet yaratmadan önce en temel problemleri çözmeyi amaçlamakta.

Bu ortaklığın detayları hakkında çok fazla detay henüz paylaşılmadı. Bu ortaklık Microsoft’un Haziran ayından itibaren duyurduğu ikinci ortaklık oldu. Microsoft ilk olarak 22 Haziran tarihinde, Ernst & Young firması ile yeni bir blockchain telif hakları platformu kuracaklarını duyurmuştu. Bill Gates Mart ayında Bitcoin’i ”dolaylı yoldan ölüme sebebiyet vermek” ile suçlamış olsa da, kendisinin şirketi direkt olarak Bitcoin’in altında yatan teknolojiye giriş yapıyor gibi gözükmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment