Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft’tan Online Hizmet Kararı: İzinsiz Kripto Para Madenciliği Yapılmayacak

Teknoloji devi Microsoft’un müşterileri, şirketten aldıkları online hizmetleri kripto para madenciliği yapmak için kullanamayacaklar.

Microsoft, aldığı yeni karar doğrultusunda şirketin sunduğu online hizmetlerin, izinsiz şekilde kripto para madenciliği yapılmasını yasakladı.

Şirket, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ne bir Müşteri ne de Online Hizmetlerimizi bir Müşteri aracılığıyla kullananlar, Online Hizmetlerimizi Microsoft’un yazılı izni olmadan kripto para madenciliği yapmak için kullanamazlar.” dedi.

Microsoft, izinsiz şekilde sürdürülen madencilik faaliyetlerini neden yasakladığını detaylandırmadı. Ancak şirketin Azure’den paylaştığı bir güncelleme, bu kararın “(Microsoft’un) ortaklar ekosistemini güvende tutmak” için alınmış olabileceğine işaret ediyor.

Microsoft’a benzer olarak Google da buna benzer bir karar almış ve sunduğu online hizmetlerin izinsiz şekilde madencilik amacıyla kullanılmasını yasaklamıştı.

Benzer şekilde, Amazon Web Services’in 12 aylık ücretsiz sürümünü kullananlar da bunu kripto para madenciliği için kullanamıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!