Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO CZ’den Binance ve Kripto Para Piyasası Hakkında Önemli Açıklamalar

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), son günlerdeki FUD haberlerinin ardından kripto para piyasası ve borsanın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bugün gün içerisinde CNBC‘ye konuşan CEO CZ, kripto para piyasası ve Binance hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Reuters haberi ile birlikte Binance üzerinde dolanmaya başlayan kara bulutları dağıtan CZ,  borsanın iyi durumda olduğunu ve nakit akışında bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.

Binance’in müşteri varlıklarını 1:1 oranda kripto para ve nakit olarak tuttuğunu dile getiren CZ, “Herhangi bir para çekme talebine karşı baskı hissetmiyoruz.” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde geçici olarak durdurulan USDC çekim işlemleri için New York’taki rezerv bankayı sorumlu tutan CEO, sorunun bankanın dönüştürme kanalından ve çalışma saatlerinden kaynaklandığını belirtti.

CEO, Sam Bankman-Fried’in FTX’inin çöküşüne atıfta bulunarak “Bir yılan tarafından ısırılmış olmak diğer hayvanların da aynı olduğu anlamına gelmez” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan birçok şirketin rezerv kanıtı yapma konusunda endişeli olduğunu ama kendilerinin bu konuda şeffaf davrandığını ifade eden CZ, rezervlerinin denetimi ile ilgilenen şirket Mazars’a karşı yöneltilen iddiaları da yalanladı. CZ, Mazars’ı “yetkin bir şirket olarak” tanımladı.

Son olarak CNBC muhabirinin 500 milyon dolarlık Twitter yatırımı hakkında yönelttiği soruyu cevaplayan CZ, şu ifadelerde bulundu:

Binance’in gelirleri var. Biz bu gelirleri çılgın reklamlara harcamıyoruz. Binance böyle işler için asla müşteri fonlarını kullanmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!