Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy, 1.5 Milyar Dolar Zararına Rağmen Bitcoin Alımı Gerçekleştirdi

Elinde en çok Bitcoin bulunduran cüzdanlardan birine sahip olan MicroStrategy şirketinin CEO’su Michael Saylor, yaptığı bir açıklamayla 480 Bitcoin alımı gerçekleştirdiğini söyledi.

Sürekli olarak Bitcoin alımları yapacağını ve satmayacağını açıklayan MicroStrategy CEO’su, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla şirket olarak 20.817 dolar ortalamayla 10 milyon dolarlık Bitcoin alımı yaptıklarını duyurdu.

Bitcoin’e çok güvendiğini her konuşmasında yineleyen Saylor, geçtiğimiz aylarda Bloomberg’e verdiği demeçte, Bitcoin’in dolar karşısında daha değerli olduğunu ve itibari paraların çöp olduğunu fark ettiğini söylemişti.

MicroStrategy şirketinin rezervlerinde, bitcointreasuries’den alınan verilere göre son satın alım işlemiyle birlikte toplamda 129.698 Bitcoin bulunuyor. Şirketin 30.655 dolar ortalamayla yaklaşık 4 milyar dolar ödeyerek aldığı Bitcoin’lerin güncel değeri şu anda 2.6 milyar dolar civarında seyrediyor.  

Şu anda yaklaşık 1.5 milyar dolar zararda olduğu Bitcoin’e 2020 yılında yatırım yapmaya başlayan şirketin CFO’su Phong Le, Bitcoin bu kadar düşüş yaşamadan önce yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti:

Bizim şu ana kadarki stratejimiz Bitcoin satın alıp tutmak oldu. Elimizde nakit fazlalığı olduğu veya daha farklı şekilde sermaye toplayabildiğimiz müddetçe, Bitcoin satın alımlarımıza devam edeceğiz.

MicroStrategy CFO’su bu açıklamayı yaptığında, Bitcoin 36.000 dolar seviyelerinde bulunuyordu. Şirket, o seviyelerden nerdeyse %50 düşüş yaşayan Bitcoin’i satmadı hatta ekleme yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!