Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Devlet Duması, Kripto İhraççılarının Katma Değer Vergisinden Muaf Tutulacağı Yasa Tasarısını Onayladı

Rusya Devlet Duması (Rusya Federasyonu Federal Meclisinin alt meclisi) 28 Haziran tarihinde kripto para ihraççılarının katma değer vergisinden muaf tutulması kararını içeren yasa taslağını oy birliğiyle onayladı.

Devlet Duması tarafından onaylanan taslak, kripto para ihraççıları ve operasyonel sürece dahil olan tüm kuruluşların katma değer vergisinden muaf tutulmasını sağlıyor. Bazı uzmanlar bunu Rusya’nın kripto para piyasasına yapacağı ilk teşviki olarak kabul ediyor.

Rusya genellikle kripto para karşıtı hamlelerle gündeme gelse de son çeyrekte kriptoyla ilgili önemli kararlara da imza attı. Ülkenin en büyük bankalarından biri olan Sberbank’a kripto para ticaret lisansı verilmesi ve ülkenin blockchain platformu Atomyze Russia’ya kripto varlık takası lisansı verilmesi uzmanlarca Rusya’nın likidite krizi karşısında kriptolara karşı tutumunun değiştiğine işaret olarak yorumlandı.

Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle SWIFT sisteminden dışlanmak Rusya’yı transfer kanalları aramaya ittiği belirtiliyor. Rusya Sanayi ve Ticaret bakanı Denis Maturov, bu sene içerisinde kripto paraların yasallaşmasını beklediğini açıkladı. Haziran başında ise Rusya Fedrasyonunun savunma şirketi Rostec Group, SWIFT ağının yerini alabilmesi için blockchain tabanlı yeni bir platform geliştirdiğini duyurmuştu.

Devlet Dumasının onayladığı bu yasa taslağı, Federasyon Konseyine (üst meclis) sunuldu. Federasyon Konseyi’nden onay alınırsa yasa, yürürlüğe girmesi için devlet başkanı Vladimir Putin’in onayına sunulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!