Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy CEO’su Açıkladı: Bitcoin İçin En İyi Senaryo Ne?

Microstrategy, 22 Ocak’ta 10 milyon dolar değerinde 314 bitcoin aldı. Şirketin sahip olduğu toplam bitcoin sayısı 70,784 oldu. CEO Michael Saylor, 2021 yılının bitcoin için çok iyi geçeceğini ifade ederek kripto para için en iyi senaryonun rotasını çizdi.

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, CNBC’nin konuğu oldu ve bitcoin hakkındaki soruları yanıtladı. Neden dip seviyeden btc aldığını açıklayan Saylor, bitcoin’in uzun vadeli yatırımcılar için volatil bir varlık olmadığını dile getirdi. Btc’nin traderlar için volatil olduğunu ve onların bu durumu sevdiğini ifade eden Saylor, 2021’in bitcoin için çok iyi bir yıl olacağını belirtti.

Bitcoin için rota çizdi

Michael Saylor, bitcoin’in kurumsal bir güvenli liman varlığı olduğu fikrini vurgulayarak btc’nin öncelikle altını tahtından edeceğini söyledi. Bitcoin’in altından sonra S&P500 gibi endekslerin yerini alacağını belirten Saylor, bunun sebebini şöyle açıkladı:

“Bitcoin; Dow Jones, S&P 500 gibi endekslerin yerini almaya başlayacaktır. Çünkü insanlar güvenli liman arayışına girecek ve bir ‘değer deposuna’ ihtiyaçları olacak. Enflasyona karşı koruma sağlayan bitcoin, önümüzdeki 10-30 yıl içinde kendisine geniş bir yer bulacak.”

Saylor, rotasına şirketleri de kattı ve 2021 yılı için yaptığı tahminler arasında kurumsalların artan hızla bitcoin’i kabul ederek bünyelerine dahil etmeye başlayacaklarını ifade etti. Konuyla ilgili olarak kurumsal şirketlere bitcoin hakkında danışmanlık hizmeti vermeye başlayacaklarını ifade eden Saylor, şirket isimlerini açıklamadı.

Şirket çalışanları bitcoin için ne diyor?

Michael Saylor, Microstrategy’nin bitcoin almasına şirket çalışanlarının nasıl bir tepki verdiğini anlatırken büyük teknoloji şirketlerinden yola çıkarak bir açıklama yaptı. CEO; Facebook, Google, Amazon, Apple gibi şirketlerin yeni bir dijital dünya yaratarak sektöre öncülük ettiklerini dile getirdi. Benzer şekilde, bitcoin’in de gelecekte parasal düzeni yeniden yaratarak geleceğin sistemi haline geleceğine inandığını söyledi. Bu nedenle Saylor, çalışanların ve hissedarların Microstrategy’nin bitcoin’i benimseyerek öncülük etmesi konusunda pozitif bir tutum sergilediklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!