Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Duyurdu 1 Günde Yüzde 30 Değerlendi: Meta (MTA) Nedir?

Kripto para borsası Coinbase, Custody kapsamında Meta (MTA) işlemlerini başlattığını duyurdu. MTA fiyatı 24 satte %30’dan fazla yükseliş gösterdi. Aralık ayı sonunda tüm zamanların en düşük değerini gören Meta, yeniden yakaladığı ivme ile yatırımcılarını sevindirdi.

Coinbase borsasının yan kuruluşu olan Coinbase Custody, Meta (MTA) tokenı desteklediğini açıkladı. Yatırımcılar, Coinbase Custody aracılığı ile artık MTA token yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Coinbase Custody haberi ile MTA fiyatı yükselişe geçti. Tokenın Coinbase borsasında listelenip listelenmeyeceği ise henüz belirsiz.

MTA fiyatında bir günde %30’luk artış

Meta token fiyatı 1 gün için %30’dan fazla yükselirken, artış oranı 1 haftada %70’i aştı. MTA için bir aylık tabloya bakıldığında tokenın yaklaşık %185 değerlendiği gözlemleniyor. Yaşadığı yükseliş ile 3 dolara kadar çıktı. Token aralık ayının sonlarında 0,80 dolar sularına gerilemişti.

Meta-MTA

MTA piyasa değeri 45 milyon dolara dayandı. Meta için günlük ticaret hacmi ise 33.1 milyon doları aştı. Son günlerde kaydettiği yükselişe rağmen MTA için Ağustos 2020’de kırılan tüm zamanların rekoru henüz oldukça uzakta. MTA fiyatı ağustos ayının sonunda 11 dolarla rekor kırmıştı.

MTA-Meta
Meta (MTA) fiyatı için 24 saatlik fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Meta (MTA) nedir?

Meta (MTA), mStable platformunun yerel kripto parasıdır. mStable, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformları ve protokollerine hizmet vermek için tasarlanan otonom ve bağımsız stabitcoin (stablecoin) altyapısıdır. Apollo Capital’dan James Simpson ve Henrik Andersson tarafından kurulan mStable, lending ve swapping faaliyetlerini bir araya getirerek sabitcoin yatırımcılarının karşılattıkları sorunları çözmeyi hedeflemektedir.

MTA tokenın mAsset likiditesi sağlamak ve yatırımcısına yönetişim kararlarında söz hakkı vermek gibi işlevleri vardır. MTA token için maksimum arz 100 milyon olarak belirlenmiştir. Meta için 23 Ocak itibarıyla dolaşımdaki arz ise 15.5 milyondur. MTA token Uniswap, Huobi Global, FTX, Hoo ve 1inch Exchange gibi platformlarda bulunabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!