Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyangodan 731 Milyon Dolar Çıksa Bitcoin Alır mıydınız?

ABD’nin Maryland eyaletindeki bir vatandaş Amerikan tarihinin en büyük beşinci piyangosunu kazandı. Bu şanslı kişi 731 milyon dolar kazanırken Jim Cramer bu gibi durumlarda paranın bir kısmıyla bitcoin almanın mantıklı olabileceğini açıkladı.

ABD’de bu hafta haftalardır merakla beklenen piyangonun çekilişi yapıldı. 19 Eylül 2020’den beri kimseye çıkmayan Powerball piyangosunun değeri 731 milyon dolara kadar çıktı. Salı günkü çekiliş için 260 milyon dolarlık bilet satıldı. Ardından yaklaşık 300 milyonda bir yaşanabilecek bir şey yaşandı ve dev ödül tek bir bilete çıktı.

Amerika’nın en büyük beşinci piyangosu

Piyango Maryland eyaletindeki bir bilete çıkarken bunun Amerikan tarihindeki en büyük beşinci ödül olduğu açıklandı. 2016’da üç farklı biletin kazandığı 1 milyar 586 milyon dolarlık çekiliş, en büyük ödül olarak kabul ediliyor.

Şanslı kişi parayı ister nakit; ister 20 yıla yayılmış şekilde vadeli olarak alıyor. CBS News’e göre çoğu kişi ilk seçeneği tercih ediyor.

731 milyon dolar nasıl harcanır?

CNBC’deki Mad Money programının sunucusu Jim Cramer, 731 milyon dolarlık ödülün nasıl harcanabileceği ile ilgili birkaç görüş paylaştı. Cramer, “Piyangoyu kazanmışsanız gidip piyasalarda risk almanıza gerek yok. Lütfen almayın.” diyerek şanslı kişiyi daha stabil ve güvenli enstrümanlara yönelmeye çağırdı.

Ünlü isim paranın küçük bir kısmının tahvillere; yine küçük bir kısmının hisselere yatırılabileceğini düşünüyor. Cramer, enflasyona karşı bir önlem alınabileceğini dile getirirken sepetin yüzde 5’inin altına; yüzde 5’inin bitcoin’e ayrılabileceğini açıkladı. CNBC’de konuşan isim, bitcoin’in volatil yapısını hatırlatarak “Bitcoin yeni bir değer saklama aracı haline geldi. … Yine de tek seferde toplu alım yapmayın.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!