Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’ın Bankasından Açıklama: USDT Dolar ile Destekleniyor mu?

Deltec CEO Vekili Gregory Pepin, bankanın Tether rezervlerini ilk günden beri kontrol ettiğini açıkladı. Şirketin ürettiği her bir USDT’yi desteklemeye yetecek kadar büyük bir rezervi olduğu ve FinCEN regülasyonlarına uygun şekilde hareket ettiği ifade edildi.

USDT’nin üreticisi olan Tether bankacılık hizmetlerini Bahamalar’daki Deltec’ten alıyor. Bankanın CEO Vekili Gregory Pepin, Laura Shin ile yaptığı görüşmede Tether ile ilgili merak edilen bazı soruları yanıtladı.

Tether’ın ürettiği USDT’ler destekleniyor mu? 

Deltec yöneticisi, Tether ile çalışmaya başladıkları tarihte şirketin rezervlerini denetlediklerini açıkladı. Bu denetlemelerin ilk günden beri devam ettiğini söyleyen Pepin, Tether’ın sirkülasyondaki USDT miktarından daha fazlasını desteklemeye yetecek kadar rezervi var.” ifadelerini kullandı.

Laura Shin, USDT’yi desteklemek için kullanılan dolarların’ tamamının Deltec’te tutulup tutulmadığını sordu. Pepin, “dolar” kelimesini kullanmamakla birlikte, her bir USDT’yi desteklemeye yetecek miktarda ‘rezerv’ bulunduğu bilgisini tekrarladı.

Tether ürettiği USDT’leri “nakit veya nakite denk rezervler” ile destekliyor. Deltec CEO Vekili, rezervlerin bir kısmının vadeli mevduatlarda tutulabildiğini, ‘nakite denk’ terimiyle kastedilen şeyin bu olduğunu açıkladı.

Bağımsız bir denetim yapılacak mı?

Deltec CEO Vekili, USDT rezervlerini bağımsız bir firmaya denetlettirme veya denetlettirmeme kararının tamamen Tether’a ait olduğunu söyledi. Pepin, Deltec’in kendi içinde bir denetim yaptığını, bu denetim sırasında Tether’ın hem AML/KYC uygulamalarının hem rezervlerinin kontrol edildiğini ifade etti.

Bir banka olarak AML/KYC uygulamalarına kefil olamayacaklarını dile getiren isim, Tether’ın FinCEN’e bağlı olduğunu hatırlattı. USDT ve diğer stablecoinler arasında yasal bağlamda bir kıyaslama yapan Pepin şunları söyledi:

“USDC New York’a kayıtlı ve bu sayede New York’ta iş yapabiliyor. Fransa’da regüle edilmiş mi, Asya’da regüle edilmiş mi? Oralarda regüle edilmedi. Onlar New York’ta regüle edildiler ve NYDFS lisansını aldılar. … Tether, Paxos, USD Coin; bunların hepsi FinCEN tarafından regüle edilir ve FinCEN’e hesap verir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!