Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 Milyar Dolarlık Fonun Yöneticisi Bitcoin’de On Katlık Artış Öngörüyor

Bitcoin fiyatı Mart 2020 – Ocak 2021 tarihleri arasında neredeyse on kat yükseldi. Skybridge Capital’ın COO’su olan Brett Messing, bu performansın tekrarlanabileceğini düşünüyor.

Anthony Scaramucci önderliğindeki Skybridge Capital, 4 Ocak’ta kurduğu yeni fonla 310 milyon dolarlık bitcoin yatırımı yaptı. Skybridge Capital yönetimi bu yatırımın zamanla birkaç kat değerlenebileceğine inanıyor. Decrypt ekibine konuşan Brett Messing, bitcoin için 500 bin dolar gibi bir sayı telaffuz etti.

Kurumsal yatırımcı etkisi

Bitcoin bu yıl 40 bin dolar üstüne çıkarak fiyat rekoru kırdı. Messing, bu sayının gelecek 15, 16 ay içerisinde 100 bin dolara çıkabileceğini açıkladı. Bu seviyenin aşılmasını bekleyen isim, bunun gerçekleşmemesi halinde “şaşıracağını” dile getirdi.

Messing’in geleceğe yönelik tahmini, bitcoin’in o noktadan sonra durmayacağı yönünde. Onun kurumsal yatırımcıların gösterdiği taleple yükseldiği düşünülürken bu talebin onu 500 bin dolara kadar çıkarabileceği ifade edildi. Skybridge Capital yöneticisinin açıklaması şu şekilde:

“Ben bitcoin fiyatının 150 bin dolarda takılıp kalmasını mantıklı bulmuyorum. Çünkü onu oraya kurumsal yatırımcılar çıkarmış olacak. O seviyeye gelindikten sonra bitcoin almayı bırakacaklar mı? Morgan Stanley müşterilerine bitcoin satarken Goldman Sachs satmamazlık mı yapacak? Bana mümkün gelmiyor.”

Yatırım uzmanı buna ek olarak, “Ben Bitcoin fiyatı ya 500 dolarla 50 bin dolar arasında değişecek ya da 500 bin dolara kadar çıkacak. 150 bin dolar bana mantıklı gelmiyor.” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!