Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su 750 Dolardan 100 Tane Bitcoin Sattı

Ripple CTO’su David Schwartz, bitcoin ağındaki ‘çift harcama’ meselesiyle ilgili görüşlerini paylaşırken geçmişte yaptığı bir işlemden bahsetti. Schwartz, yıllar önce 750 dolardan sattığı bitcoin’lerin günümüzdeki değerinin 3 milyon dolar olacağını söyledi.

Ripple CTO’su Schwartz, piyasa genelinde paniğe yol açan ‘çift harcama’ iddiası ile ilgili konuştu. Bitcoin ağında yaşanan bu olayın kimilerince lanse edildiği kadar “kötü olmadığını” söyleyen Schwartz, bunun bitcoin ağını zedelemeyeceğini ifade etti. Kendi yaptığı işlemlerden bazı örnekler veren isim, geçmişteki üç farklı olayı hatırlattı.

Zamanında 40 milyonluk ether sattı

David Schwartz 2019 yılında yaptığı açıklamalara yıllar önce yaptığı bir işlemin detaylarını paylaştı. Ether’a erken dönemde yatırım yapan Ripple CTO’su, evine güneş paneli taktırmak istedi. Bunun masrafını karşılamak için tanesi hemen hemen 1 dolardan 40 bin tane ether sattı. Schwartz’ın harcadığı o ether’ların değeri zamanla 50 milyon dolara çıktı.

İkinci ve üçüncü güneş paneli vakası

Schwartz 21 Ocak günü yaptığı açıklamalarla geçmişte buna benzer iki işlem daha yaptığını söyledi. Bitcoin’in 200 dolar olduğu dönemlerde 50 dolarlık bir içecek aldığını söyleyen isim, bunların günümüzdeki değerinin 8 bin dolar civarında olacağını belirtti.

Milyon dolarlık diğer hikaye, onun ev kredisiyle alakalı. Ripple CTO’su yıllar önce aldığı evin kredisini kapatabilmek için 75 bin dolarlık bitcoin sattı. O dönemde tanesi 750 dolar olan bitcoinlerin değeri zamanla 3 milyon dolara çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!