Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy/Saylor: Bitcoin Türkiye İçin Umuttur

Yazılım şirketi MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, bugün dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından, “Bitcoin, Türkiye için umuttur.” açıklamasında bulundu.

Dolar/Türk lirası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının politika faizini 200 baz puan indirdiği perşembe günü 9,48 seviyesine kadar yükseldi.

Özel sektörden 17 kurumun katıldığı anket sonucunda %17,50’ye indirilmesi beklenen politika faizi, ilgili karar sonrasında %16’ya indi.

Eylül itibarıyla bilançosunda 114.042 tane bitcoin’e yer veren MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından, bitcoin’in Türkiye için umut teşkil edebileceğini söyledi.

İlki Ağustos 2020’de olmak üzere bitcoin’e çeşitli dönemlerde yatırım yapan MicroStrategy, 114.042 adet bitcoin’i almak için ortalama 27.713 dolarlık birim fiyatı ile toplamda 3.16 milyar dolar masraf yaptı. BTC/USD, yazım sırasında 64.000 doların üstünden işlem görüyor.

Saylor, bu hafta verdiği bir röportajda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının 5 milyar dolarlık bitcoin satın alabileceğini, bu yatırımın bundan beş yıl sonra “50 milyar dolar” değere ulaşabileceğini söyledi.

Türk lirası, bu yılın başından beri dolar karşısındaki değerinin %20’sinden fazlasını kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!