Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy’den Bitcoin’e 600 Milyon Dolarlık Doping: Daha Fazla Satın Alacak!

Michael Saylor tarafından kurulan yazılım şirketi MicroStrategy (MSTR), 600 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) planını açıkladı.

Microstrategy nitelikli kurumsal alıcı olduğuna makul ölçüde inanılan kişilere özel bir tahvil çıkaracağını duyurdu. Söz konusu tahvilin toplam değeri 600 milyon dolar olacak ve 2030 vadeli dönüştürülebilir bir teklifi içerecek.

Yapılan açıklamada tahvillerin MicroStrategy’nin teminatsız, üst düzey yükümlülükleri olacağı ve 15 Eylül 2024’ten başlayarak her yılın 15 Mart ve 15 Eylül tarihlerinde altı ayda bir ödenecek faizler taşıyacağı belirtildi.

Bununla birlikte söz konusu tahvil satışlarından elde edilen gelirle daha fazla Bitcoin almayı planladıklarına yer verildi:

MicroStrategy, senetlerin satışından elde edilen net geliri ek Bitcoin satın almak ve genel kurumsal amaçlar için kullanmayı planlamaktadır.

Dünyanın en fazla Bitcoin sahibi özel şirketlerinden biri olan Microstrategy’nin hisseleri, Bitcoin fiyatının 69 bin dolara dayanmasıyla birlikte son 1 haftada %24 yükseldi. Yaşanan yükselişlerle birlikte 1.334 dolara ulaşan MSTR, son 24 yılın en yüksek seviyesine çıkarak bir rekora imza attı.

Bitcoin’in 68 bin dolarda gezindiğini bu günlerde, Microstrategy’nin Bitcoin yatırımından karı 7 milyar doları aştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!