Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz: Tether, Şeffaflık Konusunda Fena Çuvalladı

Bloomberg’e konuşan ünlü yatırımcı ve girişimci Mike Novogratz, Tether’i eleştirdi. Tether’in şeffaflık konusunda sınıfta kaldığını belirten Novogratz, firmanın operasyonları konusunda ortada gezen bilgi kirliliğini temizleyemediğini de sözlerine ekledi.

Novogratz kendi yatırım firması Galaxy Digital’in de kripto para piyasalarında bir stabil kripto para arayışında olduğunu belirtirken, tercihlerinin ise Tether olmadığını açıkladı. Başarılı yatırımcı, bilinen bankalar ile iş biriliği yapan stabil kripto paraları seçtiklerini açıkladı.

Novogratz, şu anda en favori stabil kripto parasının ise Winklevoss kardeşlerin sahibi olduğu Gemini borsasının çıkardığı Gemini Dollar olduğunu belirtti.

Son olarak kripto para girişimi Bitgo’ya yaptığı büyük yatırımla gündeme gelen Novogratz, şunları söyledi:

”Stabil kripto para konsepti bana açıkçası mantıklı geliyor. Özellikle Gemini Dollar gibi regüle olmuş ve bilinen bankalarla anlaşması olan, şeffaf stabil kripto paralar, bu sektörde önemli bir kullanım alanına sahip olabilir. Tether ise bana kalırsa şeffaflık konusunda çok büyük hatalar yaptı. Gerçek bir şekilde şeffaflık yarattıklarını söylemek güç.”

Tether, bu hafta başında 0,91 dolara kadar inmişti. Bu yazının kaleme alındığı dakikalarda ise, bir USDT yaklaşık 0,96 dolardan işlem görüyor.

Bitfinex ve Tether özelinde yaşanan gelişmeler de dikkat çekici. CNBC’nin Cryptotrader programını sunan başarılı isim Ran Neuner ise, daha önce yaptığı açıklamada Bitfinex’in Tether özelinde yaşanan son olaydan sonra çok ciddi manada müşteri kaybettiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment