Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi, 4 Farklı Stabil Kripto Para Arasında Geçiş Sağlama İmkanı Sunacak

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Tether krizinin ardından 4 farklı stabil kripto parayı listeleyen Huobi’den konuyla ilgili bir hamle daha geldi. Singapur merkezli borsadan yapılan açıklamaya göre, PAX, True USD, USDC ve GUSD isimli stabil kripto paralar arasında geçiş sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar tamamlandı ve bu özellik müşterilere açıldı.

HUSD adı verilen protokol sayesinde, sürecin nasıl işleyeceğini açıklayan borsa yöneticisi Robin Zhu, şöyle konuştu:

”Diyelim ki hesabınıza 10 PAX yatırdınız. Bundan dolayı hesabınıza 10 HUSD transfer edilecek. Daha sonra trading işleminin ardından paranızı GUSD formatında almak istediniz diyelim. Bu işleminiz ise daha sonra GUSD formatında tamamlanacak. Böylelikle, stabil kripto paralar arasında geçiş sağlanması mümkün olmuş olacak.”

Müşterinin geri çekmek isteyeceği stabil kripto para miktarının dönem dönem havuzdaki miktarı karşılamaması durumunda ise, borsanın havuza stabil kripto parayı çekeceği ve müşterileri mağdur etmeyeceği de açıklandı.

Bu yeni sistemin merkezinde yer alan HUSD’nin ise, 22 Ekim’den itibaren USDT, BTC ve ETH’ye karşı listeleneceği ve işlem göreceği kaydedildi.

Borsa, bu tarz bir hamle yapılmasının sebebinin ise, şu anda işlem hacmine göre en büyük stabil kripto para olan Tether’de yaşanan sorunlar ve sıkıntılar olduğunu açıkladı.

Bu yazının kaleme alındığı dakikalardaki günlük işlem hacmi 416 milyon dolar seviyelerini bulan Huobi, işlem hacimleri baz alındığında ise dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası konumunda yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment