Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz’in Bitcoin Beklentisi Uzun Vadeli: “Ayı Piyasası En Doğru Zaman”

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’e (BTC) olan uzun vadeli inancını yineledi ve ayı piyasasının yeni ürünler inşa etmek için en uygun zaman olduğunu ifade etti.

Mike Novogratz yakın tarihli bir Twitter gönderisinde, Galaxy Digital‘e ait bir paylaşımı alıntılayarak Bitcoin’e karşı uzun vadeli inancını koruduğunu ve ayı piyasasının inşa etmek için doğru zaman olduğunu belirtti. Galaxy Digital’e ait söz konusu paylaşım, geçtiğimiz günlerde Bitcoin madencisi Argo Blockchain‘i adeta iflastan kurtaran anlaşmaya dair birtakım detaylar içeriyordu. Novogratz ve Galaxy Digital, dün Argo ile 100 milyon dolarlık bir anlaşma sağlamıştı.

Madencilik sektörüne olan inancını yineleyen Novogratz, merkeziyetsiz bir gelecek inşa etmenin madencilik yeteneklerini ve hizmetlerini genişletmekten geçtiğini düşündüğü belirtti. Novogratz ayrıca şirketin bu yatırımıyla diğer madencilik firmalarıyla olan etkileşimini güçlendirmeyi ve bu alanda bir “ev sahibi” gibi hareket etmeyi amaçladığını açıkladı.

Paylaşımların devamında Novogratz, kendisi ve ekibinin 2021 yılının ilk çeyreğinden beri madencilik sektöründe taşeron olarak hizmet sunduğunu belirtti.

Fakat görünen o ki bununla yetinmeyen Novogratz cephesi, sektördeki hakimiyetini geliştirmek için farklı bir formül ortaya koymak istiyor. Novogratz gönderisinin devamında bu konudaki fikrini şu ifadelerle detaylandırdı:

Tezimiz basit: Düşük maliyetli elektrik elde edersiniz, ASIC makinelerinizi ucuza satın alırsınız. Bu, hash oranı yükseldiğinde bile madencilikte başarı için bir reçetedir.

Galaxy Digital tarafından satın alınan ve Teksas‘da faaliyet gösteren Argo Blockchain madencilik tesisinin bulunduğu bölgede devlet tarafından sağlanan ve ana şebekeye bağlı olan ucuz ve “eşsiz” bir elektrik hizmetine erişim hakkı bulunuyor. Bu durum Novogratz’ın ifadeleri uyum gösteriyor ve düşük maliyetli elektriğin uzun vadede gelişime olanak sağlayabilme potansiyelini ortaya çıkarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!