Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz’ın Galaxy Digital Firmasında, Üst Düzey Ayrılıklar Yaşanıyor

Kripto para sektörünün boğalarından birisi olarak bilinen ünlü milyarder ve yatırımcı Mike Novogratz‘ın başı, bu sıralar kendi kurumundaki üst düzey ayrılıklar ile dertte.

Mike Novogratz’ın sahip olduğu kripto para bankası olarak da bilinen Galaxy Digital, 2018 yılının ilk çeyreğinde 134 milyon dolarlık darbe aldıktan sonra, piyasadaki yaklaşımını değiştirme kararı almıştı.

Bitcoin boğasının o tarihlerde aktardığı bilgilere göre, şirket düzenleyici çerçevelere uyum sağlayıp, hedef kitlesini de değiştirme yoluna girdi. Novo bu sebepten ötürü, küçük çaplı ICO’lara danışmanlık veya destek vermen yerine, rotayı daha büyük çaplı kurumsal yatırımcılar ve blockchain teknolojisine çevirdi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Novogratz, şunları ifade etti:

”Endüstrinin öncelikli unsurları dijital varlıklar ve blockchain teknolojisini evrim geçirmeye devam ediyor. Genel olarak sektör konusunda iyimseriz ancak şirketimizi değişen ortama sermaye sağlamak konusunda tekrar konumlandırmamız gerektiğinin de farkındayız.”

Galaxy Digital bunun yanı sıra Vancouver içerisindeki ofisini kapatıp, oradaki personelini de daha fazla kurumsal yatırımcı bulunan New York‘a çekmeyi düşünüyor.

Gemi Batmakta Mı?

Söz konusu değişim sonrası, Galaxy Digital’in başkanı Richard Tavoso, yıl sonuna kadar görevini tamamlayıp, daha sonra firmadan ayrılma kararı aldı. Başkanlık görevini bırakacak olsa da, Yönetim Kurulu üyesi olmaya devam edecek.

Bunun yanı sıra şu an aktif olarak Trading’ten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan David Nambar da şirketi ”başka fırsatlar kovalamak” için bırakacağını açıkladı. Bir çok analist, Novogratz’ın yeni hamlesinde de kazanç elde edememesi üzerine, Galaxy Digital’in kapısına kepenk vurabileceğini düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment