Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’nın En Büyük Bankası Yeni Bir Blockchain Projesinde Çalışıyor

Commenwealth Bank of Australia (CBA) ve Avustralya hükümeti tarafından işletilen Data61 adlı bir dijital yenilik merkezi, yeni bir Blockchain projesinde işbirliği yapmaya başladı. CBA ve Data61, Avustralya’nın engelli vatandaşlar için oluşturduğu sigorta ödeneğini Blockchain teknolojisiyle buluşturmaya çalışıyor.

Avustralya hükümeti bundan bir süre önce yerel sektörlere yönelik bilimsel araştırmalar yapılabilmesi için Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) adlı yeni bir organizasyon kurdu ve Data61 de bu kuruluşun bir parçası. 93.5 milyar dolar gibi bir piyasa değerine sahip olan CBA ise Avustralya’nın en büyük bankası durumunda.

CBA ile işbirliği yapan Data61, vatandaşların önceden belirlenmiş koşullar doğrultusunda ödeme alabilecekleri yeni bir akıllı para sistemi geliştirdi. Önceden belirlenen şartlar çoğunlukla verilen paranın nasıl, kim tarafından, ne zaman harcanacağını kapsıyor.

Avustralya’daki Ulusal Emeklilik Sigorta Planı’na (NDIS) uygun bir uygulama tasarlayan Data61, on farklı kuruluşun katıldığı bir deneme süreci başlattı. Yeni platformu deneyenler arasında engelli vatandaşlara özel hizmetler sunan birkaç farklı şirket de var.

Data61 bünyesindeki Yazılım ve Bilişim Sistemleri Programı’nın araştırmacılarından Dr. Mark Staples, oluşturulan bu yeni sistem hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu proje, Blockchain teknolojisinin koşullu ödeme düzeneklerinde ne kadar verimli olduğunu anlamamız için oldukça önemli. Prototip sistem için hazırladığımız Blockchain teknolojisi sayesinde akıllı para konseptine yeni, programlanabilir davranışlar ekledik. Bu otomasyon ve esneklik, ödeme sistemlerine pek çok yenilik kazandırabilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment