Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Bu Şehir Emlak Sektörü İçin Blockchain Platformu Geliştirdi

Çin‘in Hunan bölgesindeki Loudi kenti, yerel emlak sektörüne ilişkin verileri saklayabilmek için Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

Hunan’da Blockchain

Çin’in resmi gazetelerinden People’s Daily‘nin haberine göre Çin’in önde gelen bölgelerinden Hunan’daki Loudi kenti, çeşitli araştırmalar sonrasında Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

Oluşturulan yeni Blockchain platformu Hunan bölgesinin merkezinde yer alan arazi, vergi ve emlak departmanları tarafından tam destek alıyor. Yerel vatandaşlar 15 Kasım itibariyle bu yeni sistemi kullanarak çeşitli bürokratik süreçleri kolaylıkla atlatabilecekler. Bu yeni sistem özellikle yukarıda bahsi geçen departmanların faaliyetlerini kapsıyor.

Şehir bunun yanı sıra yine Blockchain tabanlı bir platform geliştirerek emlak sektörüne özel bir kefil sistemi oluşturmayı başardı.

Çin’in Blockchain’e Bakışı

Geçtiğimiz yılın sonlarından beri kripto para sektörüne karşı çeşitli yaptırımlar uygulayan Çin hükümeti, söz konusu Blockchain teknolojisi olduğu zaman tavrını değiştiriyor. Ülkedeki pek çok yetkili, bu teknoloji sayesinde birbirinden farklı gelişmelere imza atılabileceğine inanıyor.

Çin Halk Bankası (PBoC) bundan yaklaşık iki ay önce Guangdong, Hong Kong ve Macao Dawan bölgelerini kapsayan, Blockchain tabanlı yeni bir ticari finans platformu geliştirmeye başladığını duyurdu. PBoC tarafından geliştirilen bu platform, söz konusu bölgeler arasında rahatlıkla işlem yapılabilmesini sağlıyor.

Bunun yanı sıra yine devlete bağlı olan Komünikasyon Bankası, Eylül ayında yaptığı açıklamayla birlikte toplamda 1.3 milyar dolar değerlik digital mortgage üretmeye başlayacağını duyurdu. Çin Tarım Bankası ise Ağustos ayında Blockchain teknolojisini kullanarak 300 bin dolar değerinde kredi verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment