Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyar Dolarlık Proje İflas Başvurusu Yaptı, Altcoin Fiyatı Yarı Yarıya Düştü!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü SafeMoon (SFM), yaşanan kötü günlerin ardından iflas başvurusunda bulundu.

Kasım ayının başında üst düzey yöneticileri dolandırıcılık suçundan tutuklanan DeFi protokolü SafeMoon, iflas başvurusunda bulundu. SafeMoon, 14 Aralık Perşembe günü Utah Bölgesi’ndeki ABD İflas Mahkemesi’ne iflas başvurusu için bölüm 7 dilekçesi sundu.

Dosyalama, SafeMoon US LLC şirketinin tahmini varlıklarının 10 milyon dolar ile 50 milyon dolar arasında olduğunu ve tahmini borçların da 100.001 dolar ile 500.000 dolar arasında olduğuna yer verildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kasım ayında SafeMoon ve yöneticilerine kayıt dışı menkul kıymet satışı ve dolandırıcılık gerekçeleriyle dava açmıştı. SEC, şirketin üç yöneticisinden ikisi olan John Karony ve Thomas Smith‘i tutuklamış, Kyle Nagy’yi ise serbest bırakmıştı. Tutuklanan ikilinin müşteri fonlarını kişisel çıkarları için harcadığı belirtilmişti.

Davaya bakan savcılar, SafeMoon yöneticilerinin yatırımcılarını açıkça kandırdığını ve yetkilerini kötüye kullandıklarını ifade etti:

İddia edildiği gibi sanıklar, SFM’nin ‘kilitli’ likidite kullanımının kendileri için erişilemez olup olmadığı ve ayrıca SFM üzerindeki payları ve alım-satımları konusunda yatırımcılara yalan söylediler. SFM’nin piyasa değeri 8 milyar doların üzerine tırmanırken, sanıklar kişisel çıkarları için ‘kilitlenmiş’ olduğu iddia edilen milyonlarca dolar değerindeki SFM likiditesini hileli bir şekilde kötüye kullandılar.

SafeMoon’un zirve dönemindeki piyasa değeri, 1 milyar dolar civarındaydı. Güncel verilere göre 17 milyon dolarlık piyasa değeri olan SFM, CoinGecko’ya göre son 24 saat içerisinde %55’den fazla değer kaybederek 0,0000642 dolar seviyesinden 0,0000287 dolara geriledi. SFM, yazım esnasında 0,0000338 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!