Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder İsim Sordu: Dünyayı Bitcoin Zenginleri mi Yönetecekler?

Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban Bitcoin ile ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Sektörün tanındık isimlerinden Preston Pysh kısa süre önce gitgide büyüyen enflasyon sorunundan ve bunun hem dünya ekonomisini hem de kripto paraları nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Özellikle Fed’in artık “çıkmaz bir sokağa” girdiğini ve bundan böyle sürekli para basmak zorunda kalacağını söyleyen Pysh, şahsen çareyi Bitcoin’de bulduğunu söyledi.

Pysh gibi isimler içinde yaşadığımız sistemin zaman içerisinde çökeceğini ve Bitcoin kullanımının yaygınlaşabileceğini düşünüyorlar. Fakat Mark Cuban Bitcoin kullanımının yaygınlaşmasının aslında Bitcoin için çok da olumlu bir şey olmayabileceğini düşünüyor.

Sadece 21 Milyon Tane

Sadece 21 milyon Bitcoin üretilebileceğini, 18 milyondan fazla BTC’nin çoktan üretildiğini ve geriye 3 milyondan az Bitcoin kaldığını biliyoruz. Mark Cuban bunun gelecekte soruna yol açabileceğini düşünüyor. Çünkü kendisi şu soruyu soruyor: “Ya geriye kalan 3 milyon BTC’yi sadece zengin insanlar alırlarsa ve sıradan insanlara BTC kalmazsa?”

Cuban’ın görüşlerine göre eğer Bitcoin kullanımı gerçekten yaygınlaşırsa herkes Bitcoin almaya, daha doğrusu almak istemeye başlayacak. Fakat BTC fiyatı arttığı için sadece zengin insanlar Bitcoin alabilecekler. İnsanlar günümüzde elbette illa 1 tane Bitcoin almak zorunda değiller. Gidip 0.000001 Bitcoin almak da mümkün. Fakat Cuban bu noktada şunu hatırlatıyor: 0.000001 Bitcoin alabilmeniz için önce size bu BTC’yi satmaya razı birini bulmanız lazım. Ve Bitcoin fiyatının sürekli arttığı bir dünyada hiç kimse elindeki Bitcoin’i satmak istemeyebilir.

Cuban bu ve bunun gibi sebepler yüzünden Bitcoin’in global bir para birimi olarak kullanılmaya pek uygun olmadığını, böyle bir senaryoda ciddi toplumsal sorunlar yaşanacağını düşünüyor. “Herkesin Bitcoin kullandığı bir dünyada dünyayı HODL yapanlar mı yönetecekler?” diye soran Cuban, Bitcoin fiyatının artmasının sanılanın aksine Bitcoin’in aleyhine olacağını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment