Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Mark Cuban: SEC kriptonun kabusu olmaya geliyor

Milyarder Mark Cuban, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) regülasyonlarının kripto para endüstrisi için potansiyel bir kabus olacağını ifade etti.

Milyarder Mark Cuban, Senatör Pat Toomey’in eski Coinbase Ürün Müdürü Ishan Wahi ve diğer iki şahıs hakkındaki bilgi suistimali davası hakkında eleştiride bulunduğu tweet’e yanıt olarak SEC regülasyonlarının kripto para endüstrisi için potansiyel bir kabus niteliği taşıdığını ifade etti.

Senato Bankacılık Komitesi’nin kıdemli üyesi Toomey olay hakkında, 21 Temmuz tarihinde gerçekleşen yaptırım eyleminin, SEC’nin belirli coinlerin nasıl ve neden menkul kıymet olarak sınıflandırıldığı konusunda net bir görüşe sahip olmasının mükemmel bir örneği olduğunu ancak kurumun, bir yaptırım eylemi başlatmadan önce görüşlerini açıklamamasını uygun bulmadığını ifade etti.

Senatör ayrıca yasa ihlali durumunda kovuşturmayı desteklediğini ancak SEC’nin dijital varlıklara yönelik regülasyon ve yürütme yaklaşımının, mevcut yasalara ve regülasyonlara uymaya çalışan tüm iyi niyetli girişimciler için zorluk teşkil ettiğini, yürütme öncesinde regülasyon netliğinin sağlanmasının, regülatörlere ve yatırımcılara benzer şekilde fayda sağlayacağını ifade etti.

Mark Cuban ise Senatör’ün paylaşımının altına;

Bunun kötü olduğunu mu düşünüyorsun? Coinlerin tescili için neler isteyeceklerini görene kadar bekle. Kripto endüstrisini bekleyen kabus bu. Binlerce avukatı başka nasıl çalıştırırsınız ve daha fazla bahanesi yaratırsınız?

yorumunda bulunarak SEC’nin ekstra gelir ve iş yükü için kripto regülasyonlarını özellikle ağır ve uğraştırıcı yapacağını düşündüğünü ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!