Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörlerden Yeni Yasa Tasarısı: 50 Doların Altındaki Bitcoin (BTC) İşlemlerinden Vergi Alınmamalı

İki Amerikalı senatör gelecekte yapılan küçük hacimli Bitcoin (BTC) işlemlerinden herhangi bir vergi alınmamasını teklif eden yasa tasarısını jüriye sundu.

Ülke çapında tanınan ABD senatörleri Pat Toomey ve Kyrsten Sinema, kripto para birimlerini her el değiştirdiklerinde Amerikalılara uygulanacak vergileri azaltmaya çalışıyorlar. Senatörler, yeni sunulan bir yasa tasarısıyla 50 dolar ve altında gerçekleşen işlemlerden herhangi bir vergi talep edilmemesi gerektiğinin altını çizdiler.

Toomey yasa tasarısıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kripto para birimleri, Amerikalıların günlük hayatlarının sıradan bir parçası olma potansiyeline sahip olsa da, mevcut vergi sistemimiz buna engel oluyor.

Sunulan bu tasarı, değeri 50 doların altında olan işlemler için geçerli kabul edilecek ve bu 50 dolarlık limit enflasyonla birlikte orantılı olarak değiştirilmeye açık bir hükümle birlikte uygulanacak. Tasarıda ayrıca “aynı işlemin (veya bir dizi ilgili işlemin) parçası olan tüm satışlar veya takaslar, tek bir satış veya takas olarak kabul edilecektir.” ifadesi yer aldı.

ABD kripto lobisinin etkili üyeleri olan Coin Center, Blockchain Association ve Association for Digital Asset Markets şirketleri tasarıyı desteklediklerini belirttiler. Vergi uygulanacak minimum işlem limitini 200 dolar olarak belirleyen benzer bir yasa tasarısı, son iki kongre oturumunda meclise sunulmuştu ancak gerçekleşen görüşmeler sonucunda net bir karara varılamamıştı.

Yasa düzenleme işlemlerinin kasım ayında gerçekleşecek olan ara seçimlerinden önce kapanması planlanıyor. Senatörlerin kasım ayından önce tasarıyı yasalaştırmak için çabaları sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!