Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Thomas Peterffy Daha Fazla Bitcoin (BTC) Satın Almak İçin 12.000 Doları İşaret Etti

Çevrim içi ticaret platformu Interactive Brokers’ın kurucu başkanı Thomas Peterffy, yaşanan düşüşlere rağmen Bitcoin’in (BTC) hala pahalı olduğunu ve eğer 12.000 dolara bir geri çekilme yaşanırsa yeni alım yapacağını açıkladı.

Thomas Peterffy, geçen hafta Forbes ile yaptığı röportajda Bitcoin ve ABD ekonomisine dair fikirlerini paylaştı. Forbes milyarder listesine göre, Peterffy’in net değeri şu anda 18,4 milyar dolar olarak biliniyor. Başkanlığını üstlendiği Interactive Brokers, Eylül 2021’den bu yana kripto para ticaretlerine imkan sağlıyor.

Peterffy geçtiğimiz ocak ayında yaptığı bir açıklamada, eğer rezerv para birimleri “cehenneme” doğru bir düşüşe geçerse yatırımcıların kişisel servetlerinin %2 ila %3‘ünü kriptoda tutmasının mükemmel bir anlam ifade ettiğini söyledi. Geçen temmuz ayında, “Bitcoin’in ana para birimi haline gelmesi için küçük bir şans var, bu yüzden risk almalısınız.” diyerek bir miktar Bitcoin tuttuğunu da ifadelerine ekledi.

Forbes ile olan röportajında, kripto piyasasında ki son düşüşe rağmen Bitcoin’in hala pahalı olabileceğine inandığını ifade etti. Elindeki Bitcoin’leri satmadığını ve fiyat 12.000 dolara ulaşırsa daha fazla satın almayı planladığını da sözlerine ekledi.

Daha fazla Bitcoin satın alma planlarına rağmen Peterffy, kriptonun geleceği konusunda temkinli olmaya devam ediyor:

Bitcoin’in değersiz hale gelmesi veya yasadışı ilan edilmesi çok yüksek ihtimal.

Peterffy’ye göre ABD hükümeti yetkililerinin, kripto para birimlerinin “yasadışı faaliyetleri finanse etmek” için kullanılmasından endişe duyduğunu belirterek kripto para birimlerini yasaklamaya çalışabileceklerini öne sürdü.

Thomas Peterffy ayrıca ABD borsaları hakkında da yorumlarda bulundu. ABD borsasının dibe vurabileceğini ve S&P 500 endeksinin ekim ayı civarında %22 düşüşle 3.000 dolar seviyelerine düşebileceğini tahmin ederek küresel çapta yaşanan krizi yorumladı:

Enflasyonist baskıların aylarca değil yıllarca devam edeceğine inanıyorum. Bu kısa vadeli bir mesele değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!