Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı: Dünya Henüz Bitcoin’e Hazır Değil

Milyarder yatırımcılardan Eugene Kaspersky, küresel finans sektörünü henüz kripto paraları tam anlamıyla benimseyebilecek bir durumda olmadığını düşünüyor.

Dünyanın en popüler sibergüvenlik şirketlerinden Kasperksy Lab’in CEO’su olan Eugene Kaspersky geçtiğimiz günlerde Arabian Business’a bir röportaj verdi ve kripto paralar hakkında konuştu.

Kripto paraların önümüzdeki yıllar içerisinde bir şekilde itibari paraları geride bırakmayı başaracaklarını söyleyen Kaspersky, bunun olması için öncelikle dünya düzeninin değişmesi gerektiğine inanıyor. Kendisinin konu hakkındaki görüşlerinden bir kesit şu şekilde:

“Kripto paralar gerçekten harikalar ama dünya henüz onlara hazır değil. Eğer kripto para kullanacaksak önce tüm dünyanın tek bir çatı altında toplanması gerekiyor. Şu anki durumda hükümetler kripto paralar kontrol edebilirler.”

Kaspersky kripto paraların geniş kitlelere yayılmasının yüz yıl sürebileceğini düşünüyor. Kaspersky, kripto paraların Dünya genelinde kullanılabilmeleri için öncelikle tüm hükümetlerin bir araya gelip yalnızca tek bir hükümet çatısı altında birleşmeleri gerektiğine inanıyor.

Kaspersky bundan birkaç yıl önce de buna benzer açıklamalarda bulunmuştu. Kasperksy, 2015 yılında katıldığı bir etkinlikte kripto paraların avantajlarından bahsedip, Dünya genelindeki çoğu hükümetin kripto paraları yasaklamaya çalışacağını öngörmüştü. Kendisinin o dönemki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Birbirinden farkı hükümetlerin kripto paraları onları kontrol edemedikleri için yasaklamaya çalışacaklarından adım gibi eminim. Kripto paralar herhangi bir tehdit oluşturmadıkça otoriteler de seslerini çıkarmayacaklar. Ama hükümetler kendi para birimlerini geliştirmeye başlayınca kripto paraları da yasaklayacaklar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment