Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarlarca İnsan Blockchain’i Öğrenince Neler Olacak?

Çin Hükümeti ülkedeki vatandaşlara Blockchain teknolojisi hakkında bilgi vermeye devam ediyor.

Ülkedeki vatandaşlar gerek devlet gerek özel kuruluşlar tarafından açılan kurslar, hazırlanan içerikler ve düzenlenen seminerler sayesinde bu teknoloji hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

Hızla İlerliyor

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bundan yalnızca birkaç hafta önce Blockchain ile ilgili olumlu açıklamalar yaptı. Jinping’in bu açıklamaları neredeyse tüm Çin’i harekete geçirdi.

Ülkedeki devlet kuruluşları ve haber ajansları kısa süre içerisinde Blockchain ile ilgili özel çalışmalar yapmaya, Blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini araştırmaya başladılar.

Bu kuruluşlar Blockchain teknolojisini kendi başlarına araştırmanın yanı sıra Blockchain’i Çin halkına da öğretmeye çalışıyorlar.

1.4 Milyar Kişi

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Çin’deki bu hızlı büyümeye vurgu yaparak kısa süre içerisinde 1.4 milyar insanın Blockchain hakkında bilgi sahibi olabileceğini söylüyor. Changpeng Zhao ise bu durumda Blockchain dünyasında ne gibi değişiklikler olacağını merak ediyor.

Zhao’ya göre Çin’in Blockchain alanında attığı adımlar aslında diğer ülkeleri de ciddi anlamda etkiliyor. Çünkü Zhao’ya göre Çin’in bu yönde hareket etmesi, diğer ülkeleri de Blockchain ile ilgilenmeye mecbur bırakıyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment