Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektöründe İş Çok, İşçi Yok

SEEN, kripto para sektöründeki iş ilanlarıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı.

Toplanan bu veriler gösteriyor ki kripto para şirketleri yeni eleman arayışlarına devam etseler de bu şirketlerde çalışacak kişi bulunamıyor.

Çalışan Yok

Indeed verilerine göre yapılan bu araştırmaya göre kripto para sektöründeki iş ilanlarının sayısı geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde düzenli olarak yükseldi.

Ne var ki aynı süreç içerisinde kripto para sektöründe çalışmak isteyen kişilerin sayısında ciddi bir düşüş görüldü.

Indeed verileri

Yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere Eylül 2018-Eylül-2019 tarihleri arasında kripto para sektöründeki iş ilanlarının sayısı yüzde 26 oranında artarken sektörde iş arayanların sayısı yüzde 53 oranında düştü.

Eylül 2017-Eylül 2018 verilerine baktığımızda da buna benzer, hatta bundan daha büyük bir artış olduğunu görebiliyoruz. Bu grafiğe göre Eylül 2017-Eylül 2018 tarihleri arasında açık pozisyon sayısında yüzde 214’lük bir artış, iş arayan sayısında yüzde 14’lük bir artış vardı.

Neden Bulunamıyor?

Öncelikle Blockchain sektöründe çalışmanın pek kolay olmadığını vurgulamak gerekiyor.

Bu teknoloji hala kısmen yeni bir teknoloji olarak değerlendirildiği için günümüzde henüz çok fazla sayıda Blockchain uzmanı bulunamıyor. Bunun başlıca sebeplerinden biri hem insanların Blockchain hakkında çok bilgi sahibi olmamaları hem de Blockchain hakkında çok fazla sayıda ders, kurs, içerik paketi vb. olmaması.

Bir diğer sebep ise kripto para sektörünün 2017 yılından sonra yaşadığı düşüş süreci olabilir. Bitcoin’in 20 bin dolara çıktığı sıralarda ilk dijital para arzı (ICO) dünyasında inanılmaz bir büyüme yaşanıyordu. Ancak bu ICO projelerinin çok büyük bir kısmı 2018 içerisinde kapandı.

Forbes verilerine göre sadece 2018 içerisinde binden fazla kripto para projesi kapandı. İnsanlar bu gibi durumları göz önünde bulundurdukları için Blockchain sektörünü pek güvenilir bulmuyor olabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment