Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Milyoner Anketi”ne Göre Y Kuşağı 2022’de Daha Fazla Kripto Yatırımı Yapacak

CNBC tarafından yapılan “Milyoner Anketi”ne göre Y kuşağı milyonerlerinin çoğu servetlerini kriptoda tutuyor ve 2022’de daha fazla yatırım yapmayı planlıyorlar.

1 milyon dolar ve üzerinde yatırım yapabilecek varlığı bulunan yatırımcılar arasında yapılan ankete göre Y kuşağı milyonerlerinin, %83‘ü hali hazırda kripto para birimlerine yatırım yapmış durumda bulunuyor. Y kuşağı milyonerlerinin %53‘ü varlıklarının yaklaşık yarısını kriptoda tutuyor. Ayrıca üçte biri ise varlıklarının en az %75‘ini bitcoin, ethereum ve diğer kripto para birimlerinde bulunduruyor.

Y kuşağı milyonerlerinin kripto yatırımları, daha eski milyonerlerin yatırımları ile ters düşüyor. Yapılan ankette, X kuşağı yatırımcılarının %75‘inden fazlasının kripto varlığı bulunmadığı, bebek patlaması kuşağının (1946-1964) ise yalnızca %4‘ünün kripto varlıklara yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Sonuçlar kriptonun, yatırım ve kazanç sağlamada nesiller arasında gruplaşmalar oluşturduğunu gösteriyor. Eski nesil milyonerler kripto sektörüne ve geleceğine hala şüpheyle yaklaşırken, bu akımı erken yakalayanlar ve genç yatırımcılar ise kripto sektörünün varlıklarına değer katmada büyük bir fırsat oluşturduğunu düşünüyor.

CNBC ile anketi beraber yürüten Spectrum Grup Başkanı George Walper konu ile ilgili:

Bu, farklı kuşaklardaki zenginler arasında büyük bir fark olduğunu göstermektedir.

açıklamasında bulundu.

Kripto para birimlerinde son günlerde yaşanan dalgalanmalara rağmen Y kuşağı kripto sektörüne yatırım yapmaktan vazgeçmiyor. Yaklaşık olarak yarısı 2022 yılında kripto varlık yatırımlarını arttırmayı düşünürken, %39‘u ise mevcut yatırımlarını korumayı planlıyor. Bunun aksine Y kuşağı milyonerlerinin sadece %6‘sı gelecek yıl kripto varlık yatırımlarını azaltmayı düşünüyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!