Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyonlarca Çinli Turist Dünyaya Mobil Ödeme Kabulünü Yayıyor – Sırada Kripto Para Birimleri Mi Var?

Turizm, otellerden tutun da ATM’lere kadar dünyanın birçok yerinde neredeyse her alanı geliştiren bir sektör olarak biliniyor. Şimdiye kadar çok farklı alanlarda değişimlere sebep olmuş olan bu sektör, şimdi de insanların ödeme yapma yolunu değiştirecek gibi gözüküyor.

CNBC tarafından aktarılan bir habere göre, milyonlarca Çinli turistin akın ettiği ülkelerdeki dükkanlar ve mağazalar, Alipay veya WeChatPay gibi mobil ödeme çözümlerini kullanmak zorunda kalıyor. Daha fazla turiste ulaşmak ve onlara kolaylık sağlamak adına başlayan bu dönüşüm, kısa bir süre sonra yerel halkın da mobil ödeme uygulamaları kullanmalarına neden olabilir ve ilerleyen tarihlerde nakitsiz toplumun yanı sıra, kripto para tabanlı ödemelere de geçiş mümkün olabilir.

Nielsen tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, mobil ödeme kabulü özellikle Çinli turistler tarafından ziyaret edilen yerlerde ciddi anlamda artış gösteriyor. ABD bile %61 Çinli turistin tatildeyken mobil ödeme uygulamaları ile ödeme yaptığını belirttiği ülkeler arasında başı çekenlerden birisi konumunda. Çin, ülkedeki sohbet uygulamalarının popülerliği sayesinde kredi kartları aştı ve çok daha büyük ve kolay bir sistem olan mobil ödeme uygulamalarına geçiş yaptı. İlk başta kendi ülkelerinde popüler hale gelen bu yöntem, turizmin etkisiyle artık küreselde de adından söz ettiriyor.

Bunun yanı sıra Citcon kurumu da Çinli turistlerin %90’ından fazlasının yurt dışında mobil ödeme yöntemleri tercih ettiğini ve bu sayede küçük işletmelerin ödeme alma yöntemini değiştirdiklerini vurgulamakta. Kripto para birimlerinin Çin içerisinde popüler hale gelmesi ve regülasyonlarla ilgili zorlukların kalkması, kripto para devrimini tetikleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment