Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coinbase, Tecrübeli İsim Mark Kelly’yi Bünyesine Kattı!

Kripto para borsası Coinbase, 2018 yılının sonlarında birbiri üstüne yaptığı girişimlerden sonra 2019 yılına nispeten daha düşük bir etkinliğe sahip. Özellikle 2018 yılında kripto para piyasasında yaşanan düşüşün etkisine giren borsalardan birisi olan Coinbase, yılı birden çok ERC-20 tabanlı kripto para birimini listeleyerek bitirmiş ve bu hamlesiyle eleştirilere neden olmuştu.

Yıl içerisinde birçok eski ve tecrübeli çalışanının da bıraktığı kripto para borsası, bu sefer yeni bir işe alım ile gündeme geldi. Geleneksel finans piyasasında yasalara uyum alanında en saygı duyulan isimlerden birisi olan Mark Kelly, Coinbase’in İngiltere şubesinin Uyumdan Sorumlu Yöneticisi olarak yeni işine başladı. Geçtiğimiz tarihlerde NEX tarafından satın alınan Abide Financial bünyesinde 5 yıl gibi bir süredir çalışmakta olan Kelly, direkt olarak Coinbase’in İngiltere CEO’su Zeeshan Feroz’a bağlı olarak çalışacak.

Kelly’nin en büyük görevi ise ülkede kripto para birimlerine karşı olan belirsiz regülasyonlardan borsayı korumak ve borsanın bunlara riayet ettiğinden emin olmak. Kripto para endüstrisi büyümeye devam etse de, İngiltere gibi ülkeler hala regülasyonlar konusunda tam bir duruş sergileyemedi ve kripto para borsaları ile kullanıcıları bu durumdan muzdarip. Kelly özellikle finansal sektördeki tecrübesi ve Coinbase bünyesindeki yeni görevi ile hem kripto para hem de geleneksel finans sektörüne özgü bir yönetim benimseyebilir.

Coinbase hala kullanıcı sayısı açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olsa da, ticari hacim konusunda oldukça gerilere düştü ve 2019 yılında bunun değişip değişmeyeceğini hep beraber göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment