Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mintable, Opensea Üzerinden Ürünleri Çalınan Kullanıcılara NFT’lerini Geri Verecek

NFT pazar yeri Mintable, Opensea’den çalınan NFT’leri gerçek sahiplerine iade edecek.

19 Şubat tarihinde en popüler NFT pazar yeri olan Opensea, kullanıcılar tarafından listelenen varlıklarını yeni oluşturulan bir akıllı sözleşmeye geçirmelerini gerektiren yükseltmeyi duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından bir kaç saat sonra 32 Opensea kullanıcısı bir kimlik avı saldırısında mağdur oldu. Bu kullanıcılardan toplam 1.7 milyon dolar değerinde Ether çalınmıştı.

OpenSea CEO’su Devin Finzer olaydan bir gün sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla durumun e-posta yoluyla yapılan bir dolandırıcılık olduğunu anlattı.

Ardından konuya ilişkin açıklama yapan Opensea CTO’su Nadav Hollander ise bu durumun yükseltmeye geçiş süreciyle ile bir alakası olmadığını ve olayın yükseltme başlamadan önce gerçekleştiğini söyledi.

Çalınan NFT’lerin üç tanesinin Azuki NFT koleksiyonuna ait olduğu tespit edildi. Azuki NFT’lerinin Opensea üzerindeki taban fiyatı 11,79 eth’dir. 

Bu olayların ardından NFT pazar yeri Mintable, başka bir pazar yeri olan LookRare’den NFT’leri satın alarak gerçek sahiplerine ulaştırmayı planladığını açıkladı.

Mintable kurucusu ve CEO’su Zach Burks, Opensea’nin bu duruma kayıtsız kalmasını eleştirerek, “Bir milyar dolardan fazla paraları olmasına rağmen kullanıcılarına 1.7 milyon dolarlık NFT’leri geri vermiyorlar.” dedi.

Burks ayrıca açıklamasında Azuki ekibiyle birlikte çalışarak NFT’leri asıl sahibine ulaştırmak için yol aradıklarını ve yakında iade edeceklerini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!