Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB’nin Kuracağı Yeni Kurum Kripto Paraları da Denetleyebilir

Basında çıkan haberlere göre Avrupa Birliği’nin kara para aklamayla mücadele etmek için kuracağı yeni kurum, kripto para işlemlerinin denetiminden de sorumlu olabilir.

Bloomberg’in konu hakkında bilgi sahibi isimlere dayandırarak aktardığı habere göre Avrupa Birliği bünyesindeki yeni kurumun iki yıl içerisinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Suç gelirlerinin aklanmasıyla mücadele edecek kurum, yasa dışı işlemlerin önüne geçmek adına kripto para kullanımını da denetleyecek olabilir.

Aktarılanlara göre bununla ilgili çalışmalar başta Almanya olmak üzere Avusturya, Hollanda, İspanya, İtalya ve Lüksemburg’daki yetkililer tarafından yürütülüyor.

İsmi verilmeyen bir AB yetkilisinin açıklamalarına göre kurulacak yeni kurumun bankalar arası gerçekleşen uluslararası işlemleri ve kripto varlık hizmet sağlayıcılarını gözetlemesi planlanıyor.

Söz konusu planların henüz gelişim aşamasında olduğu ve kripto para sektöründe faaliyet gösteren firmaların bu çalışmalardan nasıl etkileneceğinin belli olmadığı bildirildi.

Avrupa Komisyonu üyesi Luis Garicano, konuyla ilgili olarak, “Bunun kara para aklamak için elverişli alanlardan biri olduğu düşünülürse, kripto varlıkların da AB bünyesinde kurulacak yeni kurumun yetki alanına alınması büyük önem taşıyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!