Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mississippi Eyaleti’nin Başkenti Jackson’da Çalışanlar Maaşını Bitcoinle Alabilecek

ABD’yi oluşturan eyaletlerden biri olan Mississippi’nin Başkenti Jackson şehrinde işçiler önümüzdeki yıl maaşını bitcoin ile alabilecek.

Bu gelişmeyle birlikte Jackson şehri çalışanlarına ülkede ilk kez gerçekleştirilecek olan bordro dönüştürme seçeneği sunulacak. Jacksonsun sitesinin mayıs ayında yaptığı habere göre Jackson şehrinin Belediye Başkanı Scott Conger’ın sunduğu bu bordro dönüştürme seçeneğinin ülkedeki şehir yönetimleri arasında ilk olduğunu söyledi ve bitcoin’i şehir yönetimine dahil etmeye çalıştığını belirtti.

Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklamada:

Bunu yapmanız şart değil. Bu bir alternatif. Borsaya yatırım yapıyormuş, yatırımlarınızı çeşitlendiriyormuşsunuz gibi düşünün.

dedi.

Şehir yönetimi, bordro seçeneği için kripto para dönüştürücüsü olmak isteyen borsaların başvurmasına izin verecek bir teklif talebi (RFP) başlattı ve Bitcoin olarak ödeme almak isteyen bir şirket olduğunda üçüncü taraf borsa kullanılması gerektiğini belirtti.

Bu bordro seçeneği aynı zamanda şehrin, müteahhitlere ve şirketlere bitcoin ile ödeme yapma şansı verdiğinden, daha fazla yatırımcı çekmesine yardımcı olacağı düşünülüyor.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez ve Conger dışında çalışanların ödemesini bitcoin ile yapma seçenekleri henüz ABD’deki hiçbir yerel yönetimde benimsenmedi.  Conger, “Miami için daha mantıklı çünkü büyük şehir Jackson’dan daha iyi durumdalar.” dedi.

Eyalet, şehrin kendi para politikasını düzenlemesine izin vermediğinden, şu an için bitcoin ile ödeme yapılamıyor. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!