Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI Group, 7 Farklı Dijital Para Birimi İçeren Kripto Fonu Oluşturuyor

Japonya merkezli finans hizmetleri şirketi SBI Group, 7 farklı kripto para birimini içeren bir fon başlatıyor. Fon; bitcoin, ethereum, xrp, litecoin, bitcoin cash, chainlink ve polkadot’dan oluşuyor.

SBI Group, 3 ay öncesinde şirketin bir kripto fonu oluşturacağını duyurmuştu. Yapılan duyuruda fonun eylül ayının sonunda başlatılacağını söylenmişti ancak fon resmi olarak 17 Aralık da yayınlandı. SBI merak edenler için fonun detaylı bir özetini de hazırladı.

SBI basın açıklamasında, fonun “Genel yatırımcılar için Japonya’nın ilk dijital para birimi fonu olduğunu” ve “insanların kripto varlıkların doğasını ve kriptoya bağlı riskleri tamamen anlaması gerektiğini” söyledi. ,

SBI Alternative Found adı altındaki fona başvuru süreci 17 Aralık ve 31 Ocak arasında gerçekleşecek. Yapılan açıklamada fondaki varlıkların ilerleyen duruma göre yeniden düzenlenebileceği ancak şu an için her birinden %20 veya altında bir miktarda bulunacağı belirtildi. Fon sözleşmesi 1 Şubat 2022’den 31 Aralık 2022’e kadar geçerli olacak.

SBI Group, daha öncesinde de kripto sektöründe Ripple ile ortaklık, İngiliz merkezli kripto hizmetleri firması B2c2‘yi satın almak, Asya ve Avrupa da hizmet sunmak için 2019’da Boerse Stuttgard ile ortaklık kurmak gibi bir çok girişimde bulundu. Japonya’nın kriptoya karşı izlediği sıkı tutum SBI’ın girişimlerini ciddi anlamda yavaşlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!