Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Kripto Paralara Toplamda 67 Milyar Dolar Yatırım Yapıldı -Aksakov

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Dumanın Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, ülke genelinde kripto paralara toplamda 67 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

Yerel haber kaynaklarına göre Aksakov, pazartesi günü yaptığı açıklamalarda Rusya’daki vatandaşların yaptığı kripto para yatırımlarının toplam değerinin 5 trilyon rubleyi (1.1 trilyon lira) aştığını belirtti.

Parlamento oturumunda konuşan Aksakov, kripto paralara yatırım yapanlar arasında niteliksiz yatırımcıların da olduğuna dikkat çekerek, “Kripto paralara bir son vermeli, bu durumla nasıl ilgileneceğimiz konusunda bir karara varmalıyız.” dedi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, geçen hafta düzenlenen bir basın konferansında yaptığı açıklamalarda yerel finans altyapısının kripto para işlemleri için kullanılmaması yönünde fikir beyan etmişti.

Basında çıkan haberlere göre Rusya Merkez Bankası, finansal istikrar bakımından duyduğu endişeler nedeniyle kripto para kullanımına geniş kapsamlı bir kısıtlama getirmeyi planlıyor. 

Merkez Bankası, geçen ay yayımladığı finansal istikrar raporunda Rusya’da yapılan kripto para işlemlerinin yıllık hacminin 5 milyar dolar düzeyinde olabileceği yönünde bir tahminde bulunmuştu.


Görsel: Moskova, Astemir Almov, Unsplash
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!