Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mobil Bankacılık Uygulaması Dave, FTX US İle Stratejik Ortaklık Kurdu ve FTX Ventures’dan 100 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Mobil bankacılık uygulaması Dave, FTX US ile stratejik ortaklık kurduğunu ve FTX Ventures’dan 100 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

Dave, resmi web sitesi üzerinden 21 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, platformda kripto para ödemeleri sağlamak için kripto para borsası FTX‘in ABD ayağı FTX US ile ortaklık kurduğunu ve borsanın 2 milyar dolarlık girişim fonu FTX Ventrures‘dan 100 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

Açıklamaya göre FTX US, platformdaki herhangi bir kripto teklifi için özel ortak olarak hizmet edecek. Ayrıca her iki şirket de şu anda Dave’in platformuna kripto ödemelerini dahil etmenin yollarını araştırdıklarını söyledi.

FTX US Başkanı Brett Harrison konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

Sürekli olarak vizyonumuzu paylaşan, benzersiz ve çığır açıcı iş modellerine sahip ve dijital varlıkların yaygın bir şekilde benimsenmesine yardımcı olabilecek şirketlerle uyum sağlamaya çalışıyoruz. Dave, bu üç kriterimizi de karşılıyor. Her iki şirketimiz için de önemli büyüme fırsatları görüyoruz ve Dave ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz.

ifadelerine yer verdi.

FTX US, bu yılın başlarında kripto endüstrisinin en büyük A Serisi finansman turlarından birinde 8 milyar dolarlık bir değerlemeyle 400 milyon dolar toplamıştı.

 

Kripto para borsası FTX, ocak ayında küresel blockchain ve web3 benimsemesini arttırmak amacıyla kripto alanıyla ilgilenen şirketlere finansman ve destek sağlamak için 2 milyar dolarlık girişim fonu olan FTX Ventures‘ı başlatmıştı.

 

Destekçileri arasında milyarder Mark Cuban‘ı da bulunduran Dave, özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) VPC Impact Acquisition Holdings III ile 4 milyar dolarlık bir birleşmeyle ocak ayında halka açılmıştı.

Dave’in hisseleri, 21 Mart tarihinde borsa işlem görürken %4,85, borsa işlemleri kapandıktan sonra ise %3 artarak toplamda yaklaşık %8‘lik bir yükseliş gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!