Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moğolistan: Merkez Bankası İlk Dijital Para Birimi İçin Onay Verdi

28 Eylül tarihinde resmi haber kaynağı Montsamenin bildirdiğine göre, Moğolistan‘ın en büyük mobil telekom operatörü ülkenin kendi dijital para birimini piyasaya sürebilecek lisanslı ilk kurumu oldu.

Mobicom’un finansal kolu Mobifinance, ”Candy” isimli dijital para birimini piyasaya sürmek için hazır ve konu resmi haber kaynağı Montsame tarafından da onaylandı. Firma yetkilileri cuma günü Moğolistan Merkez Bankası ana merkezinde yapılan törensel bir etkinlikte, resmi izne resmen kavuştu.

5 ay önce Merkez Bankasının dijital para birimleri ile ilgili düzenlemeleri kabul etmesinin ardından bu sürece kadar yapılanlar ve onayın alınması hakkında konuşan Mobicom CEO’su Tatsuya Hamada, görünüşe göre bu yeni fenomenin ekonominin gelecekteki haline çok büyük etkileri olacağını ön görmekte.

”Dijital para birimleri sirkülasyona girmeye başladıkça, ATM’ler ve kartlar da geçmişte kalan şeyler olacaklar.”

Merkez bankası tarafından Nisan ayında ileri bir tarihe ertelenen dijital para planlarına göre, ” kimlerin dijital para birimi sistemine katılacağına ve bunların nasıl katılım göstereceğine, bilgi elde etme süreçlerine, haklara ve müşteri ve servis sağlayıcısı yükümlülüklerine” düzenlemeler karar verecek.

Montsame’nin açıklamasına göre bu yeni gelişim ile ileri düzey FinTech teknolojisi ve ödeme sistemlerinin de geliştirilmesi an meselesi haline geldi. Candy onayı alır almaz Moğolistan tabanlı bir çok tüketici için kullanıma açıldı ve temel gıda ihtiyaçlarından tutun da, çeşitli işletmeler için hizmet bedeli olarak bile kullanılmaya başlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment