Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın İlk Blockchain Kimlik Laboratuvarı, İskoçya’da Açıldı

Avrupa’nın ilk blockchain araştırma tesisi olmanın yanı sıra, dünyanın ilk gelişmiş blockchain kimlik laboratuvarı İskoçya‘nın başkenti Edinburgh içerisinde açıldı.

Blockpass Identity Lab isimli tesis, blockchain araştırmaları konusunda gerçekten de sektörün liderliğini yapıyor diyebiliriz. İskoçya menşeli haber kaynağı The Scotsman’in aktardığına göre, firma çoğunlukla olarak blockchain teknolojisinin kişisel verileri online olarak korumasına odaklanacak ve bu konuda yeni ürünler geliştirecek. Edinburgh Napier Üniversitesinin Merchiston Kampüsünde kurulan tesis, Hong Kong menşeli blockchain kimlik firması Blockpass IDN ve İskoçya Üniversitesinin ortaklığı ile 600.000 pound gibi yüksek bir ücret ile gerçekleştirildi.

Sağlanan fon üç yıllık ortaklık boyunca araştırma görevlilerini desteklemek, 5 doktora öğrencisini eğitmek ve konuya yönlendirmek gibi konuların yanı sıra, sanallaştırılmış bir blockchain çevresi oluşturmak için kullanılacak. Üretilecek yeni uygulamalar ile online kimliklerin kullanıcı izni olmadan başkaları ile paylaşılmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Bunun yanı sıra yakın zamanda firma tarafından bir dizi konferans ve hackathon da düzenlenecek. Söz konusu hackathon organizasyonlarında, katılımcılardan blockchain, dijital kimlik ve diğer merkeziyetsiz ile dağıtık defter teknolojileri odaklı prototip uygulamalar üretmeleri talep edilecek.

Özellikle internet üzerindeki veriler ve kullanıcı kimlikleri, son zamanlarda Facebook ve Google gibi internet devlerinin sıklıkla ‘taciz ettiği’ unsurlar haline gelmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment