Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero Ağındaki Güvenlik Açıkları, Ekip Tarafından Dile Getirildi

Kripto para sektöründe gizlilik odaklı bir koin olarak dikkati çeken Monero, ağda yaşanan güvenlik sıkıntılarını kamu oyu ile paylaştı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bazı güvenlik sıkıntıları dile getirilirken, bu sıkıntılar arasında XMR’nin borsalardan çalınmasına olanak tanıyan bug da yer aldı.

Borsalardan XMR çalınmasına yol açan bu bug’ı fark eden ve bunu raporlayan geliştiriciye ise 4000 dolar değerinde Monero verildi. Bu, o anki kur ile birlikte yaklaşık 45 XMR’ye denk geliyor.

HackerOne tarafından yayınlanan diğer güvenlik sıkıntılarının da, geliştirici ekibin katkıları ile giderildiği açıklandı. Rutin periyotlar ile bu tarz sıkıntıların üzerine giden ve ağı olabilecek en güvenli şekile getirmek isteyen firma, gelecekte de benzer bir sürece devam edeceğini duyurdu.

Gizlilik odaklı olması sebebiyle kripto para sektöründe en fazla kullanılan kripto paralar arasında yer alan Monero, aynı zamanda ASIC karşıtı bir madencilik algoritmasına da sahip. Bu da, XMR’yi aslında birçok kişi için kullanımı çok efektif bir kripto para haline getiriyor.

Şu anda kripto para sektöründe Coin Market Cap listesine göre 14. sırada yer alan Monero, anlık olarak yüzde 3’lük bir düşüş ile 89 dolardan kendine alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment