Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero’da İlk: Vadeli İşlem Sözleşmeleri Piyasaya Sürüldü!

Monero gibi gizlilik odaklı kripto para birimleri küresel regülatörlerin yaptıkları baskılar nedeniyle dünya çapında borsalardan delist edilirken, Dubai merkezli bir borsa ilginç bir karara imza attı ve Monero tabanlı vadeli işlem sözleşmelerini piyasaya sürdü.

31 Ekim tarihinde yapılan duyuruda BTSE isimli borsanın Monero vadelileri konusunda bir ilke imza attığı da vurgulandı. Dubai Hükümetine bağlı Ekonomik Gelişme Departmanı tarafından lisanslı olan BTSE, nispeten düşük hacme sahip bir borsa olarak bilinmekte.

FATF Kararına Aykırı

Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından geçtiğimiz aylarda yayınlanan kripto paralara yönelik eylem kararı, 2020 yılına kadar kripto para borsalarının bu tip kripto paraları delist etmesini içeriyordu.

BTSE CEO’su Jonathon Leong ise gizlilik dijital paralar için önemli bir özellik olduğunu ifade etti ve Monero’yu listelemenin iyi bir hamle olduğunu belirtti.

Herhangi bir regülatörden BTSE’ye yönelik bir karar çıkıp çıkmayacağı ve Monero vadelilerinin nasıl bir hacim elde edeceği merak konusu haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment