Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası CEO’su: Borsanın Cüzdan Şifresini Kaybettim!

Kripto para birimleri ve Bitcoin ciddi anlamda değer kazanıp dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam ettikçe, bu durumdan yararlanmaya çalışan kötü niyetli kişilerin sayısı da aynı paralelde artıyor.

Zimbabve’den gelen son haber de bunun en büyük kanıtlarından birisi. Golix isimli Bitcoin borsasının kurucusu ve CEO’su, müşteri fonlarının bulunduğu cüzdanın şifresini kaybettiğini açıkladıktan sonra yaklaşık 33 BTC bulunan borsa varlığı ile kayıplara karışmış gibi gözükmekte.

Borsa CEO’su Ortadan Kayboldu

Yerel medya kaynaklarının aktardığı haberde 2018 yılının Mayıs ayından beri soğuk depolama cüzdanının şifresinin kayıp olduğu belirtilmekte ancak kurucu Tawanda Kembo’nun söz konusu kayıp olayından sonra ülkeden ayrılması şüpheleri iyice arttırdı.

İlginç olan bir başka nokta ise Zimbabve merkez bankası tarafından yayınlanan son bildiride kripto para borsalarına yönelik sert önlemler alınacağı belirtilmişti ve tam olarak bu duyurudan sonra borsanın soğuk depolama cüzdanının şifresi ortadan kayboldu.

3 yıldan uzun bir süredir ülkede hizmet veren borsanın 50.000’den fazla müşterisi olduğu ve 20 milyon dolardan fazla fona zaman zaman depolama sunduğu bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment