Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman: ABD Çin’le Rekabet Etmek İçin Kripto Firmalarına Müsamaha Göstermeli!

Finansal teknoloji ve regülasyonlar konusunda uzmanlığa sahip olan DeerCreek yönetici ortağı Mike Wasyl, ABD’nin son dönemdeki kripto para firmalarına yönelik tavrını yorumladı.

Çin’in kripto para ve blockchain konusunda proaktif bir yaklaşıma büründüğünü itiraf eden uzman isim, Çin merkez bankası destekli dijital para biriminin ABD için büyük bir sorun olabileceğini ifade etti.

Libra’ya İzin Verilebilir

Wasyl, Fortune dergisine verdiği röportajda Çin’in makro hamleler attığını ve blockchain sektöründe lider olmak istediğini açıkladı. ABD’nin zaten geç kaldığı bir alanda Çin gibi bir süper güç ile mücadele etmek için yerli kripto para firmalarına müsamaha göstermesi gerektiğinin üstünü çizen ünlü isim, özellikle Libra gibi önemli girişimlere şans verilmesi gerektiğini açıkladı.

ABD tarafından piyasaya sürülecek bir dijital para biriminin ”kaçınılmaz” olduğunu vurgulayan Mike, Facebook’un Libra’sı tarafından başlatılan ilginin devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı ve ekledi:

”Dijital para birimi bir kere ilgi çekince, bu aşamalı olarak ilgi çekmeyi sürdürecektir ve bir anda ilgi odağı olacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment