Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox Bitcoin Ödemelerini 5 Ay Daha Geciktirecek

2014 yılında yaşadığı saldırı skandalı ile o tarihteki değeri 460 milyon dolar olan 850.000 BTC’yi kaybeden Mt. Gox borsasının mağdurları hala zararlarını karşılayamadılar ve ne zaman karşılayabilecekleri de henüz kesinleşmedi.

Mt. Gox’un mağdurlara borcunu ödeyebilmesi için atanan kayyum Nobuaki Kobayashi, daha önce Nisan ayında yaptığı açıklamada Ekim ayı sonuna kadar mağdurların paralarının ödeneceğini vurgulamıştı ancak tarihin dolmasından bir gün önce yeni bir açıklama yaparak borçların çok fazla olmasından ve problemli işlemlerin sayısından dolayı ödemenin gecikeceğini ifade eti.

24.000’den fazla insanı mağdur etmiş olan Mt. Gox kripto para borsası minimum beş ay daha parayı uzattığını ifade ederek aslında bir kere daha umutları boşa çıkardı. Bazı kripto para analistleri mağdurların paralarını geri almasından sonra Bitcoin fiyatında da ciddi bir yükseliş, mağdurların ellerindekileri satması durumunda ise ciddi bir düşüş olabileceğini tahmin etmekte.

Mt. Gox’a benzer bir durum ise yıl başında QuadrigaCX borsasının CEO’su hayatını kaybedince yaşandı. 145 milyon dolarlık kripto para da CEO ile beraber yok oldu ve mağdurlar hala paralarını almanın peşinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment