Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Monex Group Kripto Paraları Destekliyor

Japonya‘nın en büyük ticaret platformlarından biri olan Monex Group, platformuna kripto paraları da ekleyerek daha geniş bir yatırımcı kitlesine hitap etmeyi düşünüyor.

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre ülkeni en eski online brokerı olan Monex Group, müşterilerine daha kapsamlı hizmetler sunmak istiyor ve bu doğrultuda harekete geçmeyi planlıyor.

Japonya’daki Coincheck adlı bir kripto para borsası geçtiğimiz yıl içerisinde bir hack saldırısına uğramış ve 500 milyon doları aşkın değerde para kaybetmişti. Monex Group, ağır bir darbe alan Coincheck yöneticileriyle iletişime geçerek bu borsayı satın almayı başarmış ve böylece kripto para sektörüne adımını atmıştı.

Monex Group, kripto para sektörünün fırsatlarla dolu olduğunu ve bu sektörün şirket için bir hayli avantajlı olabileceğini düşünüyor. Bu düşünceyi aslında Monex Securities’in yeni başkanı olan Yuko Seimei’nin yorumlarında görebiliyoruz.

Kendisi konu hakkında yaptığı açıklamalarda eğer “yenilikçi adımlar atmazlarsa rakipleriyle aralarındaki farkı kapatamayacaklarını” belirtmişti. Şirketin rakipleri arasında SBI Holdings ve Rakuten gibi dev isimler bulunuyor.

Monex Group, rakipleriyle arasındaki bu farkı kapatmak için de kripto paraları kullanmayı ve kripto para sektöründen olabildiğince faydalanmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment