Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moody’s: Blockchain, 2021 Yılında Standardize Olacak

Amerika’nın en ünlü finansal hizmet firmalarından birisi olan Moody’s, Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak yeni bir araştırma yayınladı. Buna göre, Blockchain teknolojisi, önümüzdeki iki yıl içerisinde tam manası ile standardize olmuş olacak.

Bu yeni hamleler ile birlikte, teknolojinin artık daha fazla alanda daha güvenli bir şekilde kullanabileceğini ifade eden yetkililer, Blockchain teknolojisinin faydalarının ise otomasyon, zaman ve maliyetten tasarruf ile birlikte daha hızlı veri işlenmesi olduğuna vurgu yaptı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Moody’s analisti Frank Cerveny, şunları ifade etti:

”Blockchain teknolojisinin standardize olması ile birlikte, bu alanda dallar arası işlemler daha hızlı olacak. Interoperabilitenin artması, aynı zamanda hem operasyonel hem de yasal riskleri en aza indirecek. Bu da, elbette Blockchain teknolojisini kullanan ya da kullanmayı düşünen firmalar için çok iyi bir gelişme.”

Blockchain sektöründe interoperabilite ifadesi ile kast edilen esas şey ise, farklı Blockchain ağlarına herhangi bir kısıtlama ya da sıkıntı olmadan, bilgi paylaşabilme özelliği olarak tanımlanıyor.

Bu durumun, elbette ki son dönemde ciddi bir ivme kazanan ve birçok firma tarafından kullanılan ya da kullanılmakta olan teknoloji için, iyi bir anlam ifade ettiğini söylemek gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment