Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ülkelerin Kripto Paraları İyi Bir Alternatif Olacak

Kripto para sektörü, son dönemde birçok farklı alanda yaşanan gelişmelere tanıklık ediyor. Bunlardan hiç şüphesiz en önemli olanlarından birisi ise, devletlerin üzerinde çalıştığı kripto para projeleri.

Her ne kadar Facebook’un Libra adlı kripto parası, Amerikan hükümeti tarafından sert bir tepki çekse ve bu konuyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanabileceği ön görülse de, diğer tarafta devletlerin kendi kripto paralarını geliştirmek için sıkı bir çalışma yaptığı da biliniyor.

İşte bu konuyla ilgili olarak kaleme alınan bir akademik çalışmada, bu projelerin artısı eksisi mercek altına alındı.

David Yermack imzası ile yayınlanan raporda, bu kripto para türevleri ile ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

”Şu anda Facebook’un Libra ile yaptığını herhangi bir devletin yapmasının önünde yasal bir engel yok. Ve bazı hükümetler de bu durumun farkında. Şu anda bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyorlar. Zaten genel kanının aksine, bu tarz bir kripto para projesi, aslında vatandaşlar için çok faydalı olabilir. Özellikle şunu da belirtmek gerekir ki, Facebook’un yaptığı gibi sosyal medya koinleri, birçok yerde kullanılacak. Bu da, zaten bu koinlere devletlerin sahip olduğu itibari para birimlerinin ulaşamadığı yerlere ulaşma şansı tanıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment